Tienristeykseen ilmestyi pelottava paperilappu: ”Hyvä luoja nyt se kuole...” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tienristeykseen ilmestyi pelottava paperilappu: ”Hyvä luoja nyt se kuole...”

Eräässä lapussa oli nimi ”Jussi”.

Kyllikki Saari murhattiin vuonna 1953 eli 65 vuotta sitten. Saaren koti sijaitsi tässä risteyksessä Heikkilän kylässä. Silloinen rakennus on purettu.­

15.7.2018 8:00

Kyllikki Saari murhattiin 17. toukokuuta 1953.

Toukokuun 27. päivänä 1953 toimitetussa maastoetsinnässä löydettiin Isojoki-Kauhajoki maantien varresta, Karhukankaan tien risteksen seudulta 10 kappaletta muistilehtiöstä revittyjä papperilappusia, joissa eräässä oli kirjoitettuna ”Hyvä luoja nyt se kuole enkä eres naimakan....nyt se kuoli” ja eräässä lapussa oli nuoren miehen, 17-vuotiaan ”Jussin, nimi.

Aluksi talollisen poika Jussi kielsi paperilappua kirjoittaneensa, mutta käsialanäytteen ottamisen jälkeen hän myönsi niin tehneensä. Aiheen hän tunnusti saaneensa jostakin salapoliisiromaanista tai sarjakuvasta. Laput hän oli kirjoittanut ollessaan meijerimatkalla. Hän oli raapustanut ne lyijykynällä savukeaski kirjoitusalustana.

Poliisi penäsi Jussilta, missä tämä oli Kyllikin katoamisiltana. Jussi kertoi tulleensa kello 22 kotiin. Poliisi pidätti Jussin, joka jatkokuulusteluissa antoi epämääräisiä selityksiä alibistaan. Useampi ihminen vahvisti kuitenkin Jussin tulleen kotiinsa klo 22, ja mies vapautettiin.

Myöhemmin kuulusteluissa kävi ilmeiseksi, että kotiinpalaamisaika oli erheellinen, koska eräs tilallinen kertoi tavanneensa miehen Yliharjun Uurron kylän raitilla noin klo 23 aikaan. Tutkittavana ollut rikos oli poliisin mukaan kuitenkin silloin juuri tapahtumassa, eikä Jussi poliisin mukaan voinut ehtiä kylän raitille niin pian surmateon jälkeen, joten miestä ei epäilty teosta. Hänellä ei ollut aikaisempia rikoksia ja hän nautti kansalaisluottamusta.

Kyllikki Saaren ruumis löydettiin vasta yli neljä kuukautta surman jälkeen, 11. lokakuuta 1953.

Murhaajaa ei koskaan saatu kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?