Käräjäoikeus vapautti ex-jengipomo Vilhusen – ei todennäköisiä syitä epäillä vanhasta palkkamurhasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Käräjäoikeus vapautti ex-jengipomo Vilhusen – ei todennäköisiä syitä epäillä vanhasta palkkamurhasta

Julkaistu: 13.7.2018 16:23, Päivitetty 13.7.2018 18:51

Helsingin käräjäoikeus katsoo, ettei todennäköisiä syitä Keijo Vilhusen vangitsemiselle vuoden 2003 palkkamurhasta ole.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi perjantaina iltapäivällä ex-jengipomo Keijo Vilhusta koskevan vangitsemisvaatimuksen.

Käräjäoikeus katsoi, että Vilhusen vangitsemiselle murhasta epäiltynä ei ole esitetty todennäköisiä syitä.

– Ei ole esitetty todennäköisiä syitä epäillä, että Vilhunen olisi syyllistynyt murhaan. Tämän takia vangitsemisvaatimus on hylätty, käräjäoikeus perusteli päätöstään.

Keskiviikkona kiinniotetun ex-jengipomo Vilhusen, 58, vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin tänään iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa.

Vilhunen odotti istunnon alkamista oikeussalissa. Vaaleansiniseen kauluspaitaan pukeutunut ex-jengipomo istui salissa rauhallisen oloisena.

Istunto käsiteltiin suljetuin ovin, ja toimittajia pyydettiin vangitsemisoikeudenkäynnin alussa poistumaan salista oikeuden päätöksen lausumiseen saakka.

Keijo Vilhunen poistumassa asianajajansa kanssa istuntosalista.

Oikeudenkäynnin päätyttyä Vilhunen käveli asianajajansa Markku Fredmanin kanssa ulos oikeustalosta. Kumpikaan ei halunnut oikeustalolla antaa toimittajille kommentteja rikosepäilyyn liittyen.

Keskusrikospoliisi esitti Keijo Vilhusta vangittavaksi epäiltynä vuonna 2003 tapahtuneesta Volkan Ünsalin murhasta.

KRP:n tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Laine sanoo, että Vilhusen osalta rikosepäilyssä on kyse osallisuudesta murhaan, mutta tarkemmin hän ei suostu asiaa avaamaan.

– Hänen epäillään osallistuneen murhaa edeltävästi näihin järjestelyihin mitä asiaan on liittynyt, Vuosaaren palkkamurhajutun tutkinnan ”ei-poliisimiespuolesta” vastaava tutkinnanjohtaja Markus Laine keskusrikospoliisista kommentoi oikeudenkäynnin jälkeen.

Laine sanoi käsittelyn jälkeen, että Vilhusta epäillään yhä murhasta.

– Syytä on epäillä häntä edelleen tästä rikoksesta.

– Vilhusen osalta tutkinta jatkuu niin kuin oli alun perin tarkoitus, eli kuulustellaan häntä ja asiaan liittyviä todistajia ja muita henkilöitä. Kanssaepäillyn ja sen tutkinnan osalta kihlakunnansyyttäjä–tutkinnanjohtaja tekee tarvittavat ratkaisut, Laine sanoi.

Esitetäänkö Aarniota vangittavaksi?

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on pidätettynä epäiltynä siitä, että hän olisi tiennyt murhasuunnitelmasta etukäteen eikä ole sitä estänyt. Aarnio on asianajajansa Riitta Leppiniemen kautta kiistänyt tämän rikosepäilyn. Leppiniemi on sanonut, että Aarnion mukaan poliisin tiedossa ei ole ollut mitään sellaista asiaa, johon poliisi olisi voinut puuttua ennen murhaa.

Poliisirikospuolen tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kertoi vangitsemisistunnon jälkeen oikeustalolla perjantaina iltapäivällä, ettei toistaiseksi ole tehnyt päätöstä siitä, aiotaanko tapauksen toista epäiltyä esittää vangittavaksi. Jari Aarnion osalta vangitsemisvaatimus pitää esittää viimeistään puoleen päivään mennessä huomenna lauantaina.

Keijo Vilhusta kuulusteltiin epäiltynä avunannosta murhaan jo alkuperäisessä murhatutkinnassa 2004. Tuolloin juttu ei hänen osaltaan edennyt edes tutkintavankeuteen asti, koska riittävää näyttöä ei tutkinnan yleisjohtajana tuolloin toimineen Kari Tolvasen kertoman mukaan saatu.

Vilhunen kiisti tuolloin kuulusteluissa, että hänellä olisi mitään tekemistä asian kanssa.

Turkkilaissyntyinen Volkan Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Helsingin Vuosaaressa. Murhasta tuomittiin aikanaan neljä miestä. Murhattu Volkan Ünsal oli vienyt kaveriltaan rahaa Tukholman Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstön saaliista, päässyt todistajansuojeluohjelmaan ja irrottautunut siitä.

Keskusrikospoliisi otti Volkan Ünsalin murhan uudelleen tutkittavaksi Helsingin poliisin laillisuusvalvonnan 2015 tekemästä pyynnöstä.

Juttua täydennetty lisätiedoilla 13.7.2018. klo 18:51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?