Kotimaa

Kommentti: Silloin ymmärsin, että Trump tuntee oman arvonsa

Julkaistu:

Vuosikymmenet toimittajana ovat tuoneet eteeni monenlaisia ihmisiä. Yksi heistä on Suomeen saapuva presidentti Donald Trump, erikoistoimittaja Rita Tainola kirjoittaa.
Se oli omalla tavallaan absurdi tapaaminen. Olin kuvaajan kanssa Las Vegasissa raportoimassa Miss Universum -kisoista 1996. Suomea edusti tuolloin hienosti Lola Odusoga, joka kruunattiin toiseksi perintöprinsessaksi.

Ennen varsinaista finaalia maailman missit edustivat Las Vegasissa monessa eri paikassa ja yksi oli Flamingo-hotelli. Olin aivan Lola Odusogan vierellä, kun hotelliin purjehti Miss Universum -kisojen silloinen omistaja Donald Trump.

Hän tervehti kohteliaasti kaunottaria. Esittelin hänelle Lola Odusogan. Trump katsoi ihaillen Lolaa ja oli amerikkalaisen kohtelias. Trump jutteli tovin niitä näitä Lolan kanssa ja toivotti menestystä kisaan.

Sen hetken, kun siinä juttelimme, sain Trumpista melko mukavan kuvan. Toki aikoinaan Amerikassa asuneena tiedän, että latteat kohteliaisuudet kuuluvat heidän kulttuuriinsa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Amerikkalaiseen tyyliin kuuluu olla kohtelias kaikille, kehua vieraan kotimaata, vaikka ei siitä mitään tietäisikään.

Sen hetken, kun siinä juttelimme, ymmärsin Trumpin ilmiselvästi tuntevan oman arvonsa. Trump vaikutti jo tuolloin siltä, että hänellä on myös kova itsetunto.

Se, mikä minuun teki erityisen vaikutuksen, oli hänen voimakas kädenpuristuksensa, kun tervehdimme.

Nyt Donald Trump on Yhdysvaltain presidentti ja samat ominaisuudet, ja vähän enemmänkin, ovat tulleet koko maailman tietoisuuteen.