Ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki hemmottelevat Suomeen saapuvia toimittajia: konttisauna, karjalanpiirakoita, mansikoita, designiä, kierrätyspulloja...

Ulkoministeriön maakuvan asiantuntijan mukaan tarkoituksena on korostaa Suomen vahvuuksia, kuten toimivuutta ja luotettavuutta. Tärkeää on myös nostaa esille arktisia kysymyksiä.

Tällainen sauna palvelee toimittajia lehdistökeskukseksi muuntautuvalla Finlandia-talolla.

12.7.2018 21:25

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tavatessa ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki pitävät huolen, että myös kansainvälisellä medialla on kissanpäivät.

Suomeen saapuu 1463 akkreditoitua toimittajaa ja delegaation mukana saapuvien toimittajien kanssa lukema nousee jopa 1800. Toimittajia saapuu jopa 61 maasta.

Varsinkin Finlandia-talolle sunnuntaina avattavaan kansainväliseen lehdistökeskukseen panostetaan.

Keskuksen työnimenä toimii ”Probably the Happiest Press Center in the World” eli ”Todennäköisesti maailman iloisin lehdistökeskus”. Työnimi juontaa juurensa Suomen asemasta yhtenä maailman onnellisimmista maista.

Ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki pyrkivät lunastamaan suuret lupaukset tarjoamalla kansainvälisille vieraille mahdollisimman toimivia palveluita ja suomalaisia elämyksiä.

Finlandia-talolla toimittajille tarjotaan muun muassa suomalaisia pienpanimotuotteita ja makuelämyksiä. Paikalle on kuljetettu myös konttisauna, joka on toimittajien käytettävissä.

Tältä konttisauna näyttää sisätiloista.

Lisäksi Finlandia-talon oleskelutila on sisustettu suomalaisella designillä. Oleskelutilassa toimittavat pääsevät luonnollisesti seuraamaan MM-kisojen loppuottelua.

– Haluamme korostaa Suomen vahvuuksia. Keskeistä on näyttää kuinka toimivaa ja luotettavaa Suomessa on, kun saatiin näin nopeasti huipputapaaminen järjestettyä. Toinen tärkeä päämäärä on arktisten kysymysten esille nostaminen ja kestävän kehityksen korostaminen, eli ylipäänsä Pohjoismaiset arvot, kertoo ulkoministeriön maakuvan asiantuntija Meira Pappi Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että ekologisuuteen pyritään vähentämällä kaikkea turhaa materiaalia. Esimerkiksi valtaosa materiaalista on saatavissa sähköisenä, vesi saadaan kraanasta kierrätyspulloihin ja muutenkin kierrätysmateriaaleja suositaan. Arktisissa kysymyksissä toimittajia auttaa paikanpäällä olevat asiantuntijat.

Toimittajille tarjottava ruokatarjoilu on suunniteltu yhdessä Finlandia-talon ravintolan kanssa. Myös ruokailussa suositaan luonnonmukaisuutta ja lähiruokaa.

Listalta löytyy muun muassa Ahvenanmaan kirjolohta ja puikulaperunamuusia, kaurarieskarullia, karjalanpiirakoita, nyhtökauraa ja sirkkaleipää. Jälkiruokapöydästä löytyy mustikkapiirakkaa, puolukkakukkoa, tyrni-juustokakkuleivoksia ja suklaamoussea kotimaisten herukoiden kera. Erikoisruokavaliot on otettu huomioon kattavasti ja kasvis- ja vegaanivaihtoehdoissa on valinnanvaraa.

Finlandia-talo toimii lehdistökeskuksena huipputapaamisen aikana.

Konttisaunan kyljessä toimii puolestaan toimii mansikka- ja hernekoju.

Hyvää maakuvaa on rakentamassa ulkoministeriön ja Helsingin lisäksi lukuisia yrityksiä.

– Moni halusi lähteä mukaan talkoohengellä. Ei houkuttelu ollut lainkaan vaikeaa.

Budjetista Pappi ei halua vielä tarkemmin puhua, sillä toteutunut budjetti selviää vasta tapaamisen jälkeen.

– Uskon kuitenkin, että saatava imagohyöty on menoja suurempi. Onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus saada näkyvyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?