Kotimaa

Jyrki Lehtolan kolumni: Tämän vuoksi kannatan Liike Nytiä

Julkaistu:

Kolumni
Eilen kävin mummollani, vanhalla naisella, joka tarjosi pahaa pullaa ja puhui epäselvästi paskaa. Kotimatkalla olin kaatua OneWheelilläni havahtuessani: Tämänkin voisi tehdä toisin.
Kirjoitin aiheesta Mikael Jungnerille ja jo seuraavana päivänä Liike Nytin nettisivuilla äänestettiin, mitä mummolleni tulisi tehdä.

95 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että mummolle pitäisi ostaa iPad Pro, niin hän ei olisi koskaan yksin eikä tarvitsisi mitään. Juuri tällaisen ruumisarkun ulkopuolelta kumpuavan rohkean ajattelun vuoksi kannatan Liike Nytiä.

Minut vei liikkeen pauloihin sen johtajien tuoreus ja heidän kykynsä muuttaa todellisuus halujensa kaltaiseksi.

 

Tärkein Liike Nytin oivallus on kuitenkin se, että demokratia on samaan aikaan sekä turhaa että tärkeää.

Hjallis Harkimoa isänmaallisempaa ihmistä on Suomi etsinyt sata vuotta. Hän on yleiseurooppalainen vapahtaja, joka oppi yksinpurjehduksillaan yhteistyön pelisäännöt; pelasti Jokerit suomalaiseksi voittoa tavoittelemattomaksi nuorisoseuraksi; opetti sipoolaiset näkemään, mitä onni on ja ymmärsi, että paras televisio-ohjelma on sellainen, jossa joku, jonka sukunimi on Harkimo, sanoo ”mä en tajua, miks”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikael Jungner on puolestaan ymmärtänyt sen, että jos ongelmaa ei voi ratkaista digitaalisesti, ongelma on turha. Eräässä ihanassa päivityksessään – ollaan FB-kavereita, nam! – Jungner kertoi selvittäneensä terveyteen liittyvän ongelman terveyspalveluja tarjoavan konsernin chatissa 90 sekunnissa, eli digi digirum: jos sairaat chattailisivat enemmän, ne olisivat terveitä. Jungner on myös ymmärtänyt, että sanat ovat turhia, koska ne voi korvata emojeilla niin, että syntyy terve, positiivinen Suomi, jossa sairaat lähettelevät hymiöitä terveyschatteihin.

Sitten vielä Tuomas Enbuske, nam! Liike Nytin karismaattinen filosofi; Twitterin partainen vieterivauva, joka jää aina aiheesta jumiin toistamaan ”Tuo ei ole looginen argumentti, looginen argumentti”.

Liike Nyt on myös tunnettu lukuisista voimakkaita kannanottoja esittäneistä vahvoista naisistaan.

Liike Nyt esittää elintärkeitä demokratiaa sekä Suomen tulevaisuutta koskevia kysymyksiä, joita tässä kuolevien maalaisten maassa ei ole uskallettu esittää kuten ”Jengi, mikä on parasta Netflixissä just nyt?”.

Tärkein Liike Nytin oivallus on kuitenkin se, että demokratia on samaan aikaan sekä turhaa että tärkeää.

Se on turhaa, jos kaikki saavat sanoa mielipiteensä, koska useimmat ovat saatanan tyhmiä. Tärkeää demokratia on, jos vain valikoitunut, sekainen, itseään eliittinä pitävä joukko saa sanoa mielipiteensä moneen otteeseen niin, että demokratian Mies ja ääni-yhdenvertaisuusperiaate muuttuu Mies ja niin monta ääntä kuin tekaistuja meiliosoitteita-periaatteeksi.

Toivon totisesti, että Liike Nyt on vielä olemassa, kun kahden vuoden kuluttua olen äänestysiässä!

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  3. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  4. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  5. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  6. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  7. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  8. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  9. Tunti sitten
  10. Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen
   Ulkomaat
  11. Nyt tulee pelottava ilta – suomalaistuomari kutsuttiin Kreikan kuumimpaan otteluun: ”Viimeksi siellä heiluttiin aseen kanssa”
   Eurosarjat
  12. Merisään tärkeä mittausasema joutui sabotaasin kohteeksi – syy löytyi yllättävältä taholta
   Kotimaa
  13. Näytä lisää