Koodinimi Kortezh saapui Suomeen – IS kuvasi Putinin limusiinin lähietäisyydeltä

Putinin varalta Suomeen tullut limusiini on täysin uusi malli. Koodinimellä Kortezh tunnettu erikoislimusiini on valmistettu varta vasten Venäjän presidentin virka-autoksi.

12.7.2018 15:23

Venäjän presidentti Vladimir Putinin presidentillinen auto on saapunut Suomeen. IS kuvasi auton torstaina Helsinki-Vantaan lentoaseman lähistöllä.

Putinin saattueen autot tuotiin Suomeen Iljushin IL-76 -rahtikoneella. Tyhjennettyään lastinsa koneet jäivät kentälle.

Putinin varalta Suomeen tullut limusiini on täysin uusi malli. Koodinimellä Kortezh tunnettu erikoislimusiini on valmistettu varta vasten Venäjän presidentin virka-autoksi.

Se esiteltiin venäläisyleisölle ensi kertaa Putinin virkaanastujaisissa 7. toukokuuta, kun hän huristeli sillä muutaman sadan metrin matkan Kremlissä.

Ilta-Sanomat nappasi kuvan Putinin Kortezh-limusiinista keskiviikkona lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

Lue lisää: Putinin uusi superauto lipui julkisuuteen – tällainen on Venäjän autoteollisuuden lippulaiva Kortezh

Venäläiset suunnittelevat automallin ympärille suunnitellaan kokonaista sataprosenttisen venäläistä autosarjaa nimeltään Aurus. Putin automallin virallinen nimi on Aurus Senat.

Putinin limusiinista tiedetään toistaiseksi vähän. Kortezh on kehitelty yhdessä Porschen ja Boschin kanssa Moskovan kansallisessa ajoneuvo- ja moottoritekniikan kehitysinstituutti NAMIssa.

IS seurasi, kuinka Putinin henkilökunnan käyttämiä autoja purettiin ulos kuljetuslentokoneesta kello kahden jälkeen iltapäivällä.

Autossa arvellaan oleva 4,4 litran turboahdettu V8-moottori, joka perustuu Porschen vanhaan 4,6-litraiseen. NAMI kehittelee myös omaa 6,6-litraista V12-moottoria.

Limusiinimallin lisäksi autosta tuodaan markkinoille myöhemmin myös sedan-, SUV- ja tila-autoversiot.

Lisätietoa on todennäköisesti luvassa elokuussa, jolloin auto esitellään Moskovan kansainvälisessä autonäyttelyssä. Sen on kuitenkin kerrottu kestävä esimerkiksi veteen upottamisen.

Automallin tuoreuden vuoksi on mahdollista, että presidentin henkivartiokaarti luottaa Suomessa vielä Putinin vanhaan virka-autoon, S-600-mallin Mercedes-limusiiniin, joka nähtiin viime kesänä Savonlinnassa Putinin käytössä.

Ennen Mercedeksiä Venäjän presidentti tapasi ajaa venäläisellä ZILillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?