Poliisi ja puolustusvoimat hitsaavat jopa kaivonkansia kiinni Esplanadilla – valtava turvaoperaatio Helsingin keskustassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi ja puolustusvoimat hitsaavat jopa kaivonkansia kiinni Esplanadilla – valtava turvaoperaatio Helsingin keskustassa

Kaivonkannet hitsataan kiinni turvallisuussyistä.

Poliisi ja puolustusvoimat tutkivat viemäreitä tankoon kiinnitetyn peilin avulla torstaina aamupäivällä, lukija kertoo.­

12.7.2018 13:15 | Päivitetty 12.7.2018 14:13

Lukija lähetti Ilta-Sanomiin aamupäivällä otetun kuvan Helsingin Esplanadilta, jossa poliisi ja puolustusvoimat hitsaavat kaivonkansia kiinni. Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen vahvistaa, että näin on tehty.

Pennanen sanoo, että operaatio liittyy maanantaina pidettävään huippukokoukseen. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta.

– Kaivonkansia hitsataan kiinni. Reitiltä ne vedetään umpeen, näin olen käsittänyt. Ainahan ne on pääreiteiltä vedetty kiinni, jos tämän tason valtionpäämiehiä on tullut, Pennanen sanoo.

Hänen mukaansa kaivonkannet hitsataan kiinni turvallisuussyistä.

Helsingin poliisi myös twiittasi asiasta.

Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen täältä.

– Turvallisuusvalmisteluihin liittyen muun muassa hitsataan kiinni kaivonkansia. Valmistelut aiheuttavat jonkin verran häiriöitä liikenteeseen, twiitissä lukee.

Helsingin poliisi twiittasi myös, että kaupungilla liikkuu tänään näyttävästi viranomaisia turvallisuusvalmisteluiden vuoksi.

Kaivonkantta hitsattiin kiinni Mannerheimintiellä.­

Trumpin ja Putinin vierailu aiheuttaa valtavan turvallisuusoperaation Helsingissä. Trumpin ja Putinin tapaamispäivän turvallisuuden takaamiseksi osa poliiseista tulee tekemään ylityötä lomapäivien kustannuksella. Enemmistö Suomen poliisilaitoksista on vastannut Helsingin poliisiin virka-apupyyntöön myöntävästi, eikä lomilta ole tarvinnut väkisin väkeä hakea. Lomilta palaajat ovat kutakuinkin kaikki vapaaehtoisia.

Helsingin poliisi esitti virka-apupyynnön Trumpin ja Putinin huippukokouksen ajaksi 16. heinäkuuta kaikille Suomen poliisilaitoksille sen jälkeen, kun Suomi vahvistettiin isäntämaaksi.

Helsingin poliisin viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola kertoo, että lähes kaikista Suomen 11:stä poliisilaitoksesta tulee virka-apua Helsinkiin, niin erikoiskoulutuksen saaneita kuin liikenteen ohjaukseen tai muuhun tehtävään ohjattavia.

Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikkö on aiemmin kertonut IS:lle, että Helsinki tulee olemaan ”maailman toimivin kaupunki” Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen aikana.

– On tämä meillekin äärimmäisen merkittävä ja iso tapahtuma, Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikön lomasijainen ja valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi toteaa.

Vuosalmi on juuri palannut poliisin suunnittelutyöryhmän kokouksessa. Turvallisuus- ja valmiusyksikön tehtävänä on koordinoida kaupungin ja turvallisuusviranomaisten välistä yhteistyötä.

Kaupunki voi joutua sulkemaan katuja, reitittämään raitioliikennettä ja tekemään muita erityisjärjestelyjä, kun Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit tapaavat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?