Hoitokodissa asunut nainen kuoli pahoihin palovammoihin sairaalassa – Poliisi: Liittyy saunomistilanteeseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hoitokodissa asunut nainen kuoli pahoihin palovammoihin sairaalassa – Poliisi: Liittyy saunomistilanteeseen

Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan hoitokodissa asuneen ja sittemmin sairaalassa menehtyneen naisen kuolemasta.

12.7.2018 11:01

Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan Pohjois-Karjalassa hoitokodissa asuneen alle 70-vuotiaan naisen kuolemasta. Nainen menehtyi saamiinsa palovammoihin sairaalassa.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Ylä-Karjala-lehden tietojen mukaan nainen olisi löydetty hoitokodin saunasta.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo Ilta-Sanomille, että ei pysty ottamaan kantaa tapauksen yksityiskohtiin, mutta hän vahvistaa, että kuolemansyyntutkinta liittyy saunomistilanteeseen.

Poliisi sai tiedon asiasta 18. kesäkuuta.

Ylä-Karjala-lehden tietojen mukaan naista hoidettiin ensin Joensuun sairaalassa muutama päivä, minkä jälkeen hänet siirrettiin Espoon Jorvin sairaalaan palovammakeskukseen. Joensuun keskussairaalan johtajaylilääkäri Juha Mustonen vahvistaa, että sairaalassa on hoidettu alle 70-vuotiasta naista palovammojen takia ennen juhannusta.

– Palovammat olivat niin pahoja, että nainen menehtyi. En voi kertoa muuta kuin että tämä rouva on ollut meillä hoidossa, Mustonen sanoo.

Myös poliisi on hyvin niukkasanainen.

– Tiukka lähtökohta on, että kuolemansyyn selvittämiseen liittyvät asiat ovat kokonaisuudessaan salassapidettäviä, Hämäläinen toteaa.

– Koska Ylä-Karjala lehti otti yhteyttä, niin on vahvistettu, että tällainen on poliisilla tutkinnassa.

Hämäläinen ei ota mitään kantaa siihen, epäilläänkö hoitokotia laiminlyönnistä.

Ylä-Karjala-lehti kertoo, että verkkouutisen julkaisemisen jälkeen heihin otti yhteyttä vainajan tytär.

– Liikuntaesteinen äitimme oli ollut saunotettavana suihkutuolissa. Alustavan ruumiinavausraportin mukaan hänellä oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa asti, tytär kertoi lehdelle.

– Meille kerrottiin, että häntä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa, mutta vammojen laajuus kertoo täysin toista, hän jatkoi.

Rikoskomisario Hämäläinen ei halua ottaa kantaa vainajan omaisten lehdessä kertomiin tietoihin.

– Lähtökohta on aina se, että selvitetään kuoleman syytä. Sitten, kun kaikki tapaukseen liittyvä aineisto, kuten tapahtumapaikka, oikeuslääkärin lausunto, mahdolliset puhutukset ja muut tiedot on käyty läpi, arvioidaan, liittyykö siihen jotain rikosta vai ei.

– On tehty toimia ja tehdään edelleen. Sitten kun aineisto on kasassa, tehdään arvioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?