Kotimaa

Huippusuositun Good Morning American tähtiankkurit Suomeen – ohjelmaa lähetetään laivalta Kauppatorin laidalta

Julkaistu:

Yli 4,5 miljoonaa katsojaa seuraa päivittäin ABC Newsin Good Morning America -aamulähetystä Yhdysvalloissa. Maanantaina ohjelma lähetetään Helsingistä.
Kun Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamispaikaksi selvisi Helsinki, ABC Newsin työntekijät alkoivat kiertää mahdollisia kuvauspaikkoja Helsingissä.

He saapuivat käymään Vanhan kauppahallin takana sijaitsevalla Nikolai II -aluksella ja tiedustelivat, olisiko aluksen omistamalla Blox Carilla mahdollisuutta vuokrata Nikolai II:a heidän Good Morning America -ohjelmaansa varten. Se sopi Blox Carille, joka toimittaa myös autot ohjelman käyttöön.

Blox Carin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Santeri Petrell arvelee ABC Newsin kiinnostuneen Nikolai II -aluksesta nimenomaan siksi, että sen kannelta avautuu erinomaiset näkymät Presidentinlinnaan ja Kauppatorille. HS:n mukaan Trumpin on määrä tavata presidentti Sauli Niinistö Presidentinlinnassa.


Petrell kertoo, että Suomeen on tulossa huippusuositun ohjelman tähtiankkureita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän ei voi sopimussyistä kertoa, ketkä Suomeen tulevat. Good Morning American tunnetuimpia ankkureita ovat Oscar-gaalan punaista mattoa juontavat Robin Roberts ja Michael Strahan sekä George Stephanopoulos ja Paula Faris.


– Tänne tulee nimenomaan eturivin uutisankkureita ja mediapersoonia kuvausryhmänsä kanssa. Yhteensä tänne tulee 30 ihmistä, Petrell kertoo.

Vuonna 1903 rakennetulta Nikolai II -laivalta lähetetään Good Morning American aamulähetyksiä useampaan otteeseen maanantain aikana. Suomen aikaan ohjelma esitetään kello 14–16.


Kuvausryhmä todennäköisesti kiertää kuvaamassa ympäri Helsinkiä.

Laivalle mahtuu parhaimmillaan 90 ihmistä. Kuvausryhmällä on käytössään hyttejä nukkumiseen sekä halutessaan puulämmitteinen sauna.


Yleisö pääsee seuraamaan aamulähetyksen tekemistä kadulle. Laivalle ei ole asiaa. Vaikka tsaari Nikolai II:n rakennuttama laiva on vanhin yhä liikennöintikelpoinen alus Helsingissä, se pysyy lähetysten ajan kiinni laiturissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt