Daily Mail: Melania Trump saapuu Suomeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Daily Mail: Melania Trump saapuu Suomeen

Melania Trump matkustaa Suomeen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukana, kertoo brittilehti Daily Mail.

Melania Trump matkustaa miehensä Donald Trumpin mukana Suomeen.

6.7.2018 19:03

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen kansliasta vahvistettiin Daily Mailille, että Melania seuraa puolisonsa mukana tämän vierailulla Euroopassa ensi viikosta alkaen.

Britannian pääministerin Theresa Mayn kanslia kertoi perjantaina, että presidentti Trumpin virallisten tapaamisten aikana toimii Mayn aviomies Philip isäntänä Melania Trumpille, jolle järjestetään erillinen ohjelma. Sen yksityiskohtia ei ole vielä kerrottu.

Suomessa presidentin puoliso on perinteisesti huolehtinut arvovieraan mukana seuraavan puolison seurasta.

Melanian ohjelman yksityiskohtia Euroopan visiitistä ei ole kerrottu, mutta aiemmilla ulkomaanmatkoillaan hän on mm. vieraillut lastensairaaloissa. Helsingin Meilahteen rakennetun uuden, 184,5 miljoonaa euroa maksaneen lastensairaalan avaimet luovutettiin Husille toukokuussa ja sen on tarkoitus aueta syyskuussa.

Ensimmäinen nainen lanseerasi toukokuun alussa oman ”Ole paras” -kampanjan, jonka tarkoituksena on parantaa lasten asemaa Yhdysvalloissa.

Melania Trump seuraa presidentti Trumpin mukana ensin Naton huippukokoukseen Brysseliin, sitten vierailuille Lontoossa ja Skotlannissa, josta he saapuvat ensi viikon sunnuntaina Helsinkiin.

Maanantaina presidentti Trump tapaa Helsingissä Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Melania Trumpin kanslia vahvisti Daily Mailille, että ensimmäinen nainen on mukana myös Suomessa.

Melania Trump oli toukokuussa pitkään pois julkisuudesta hänelle tehdyn munuaisleikkauksen vuoksi. Hän ei ollut miehensä mukana kesäkuussa G7-kokouksessa Kanadassa eikä Singaporessa, jossa Trump tapasi Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin.

Trumpit aloittavat Euroopan kiertueensa tiistaina.

Torstaina Nato-kokouksen jälkeen he saapuvat ensimmäiselle vierailulle presidenttiparina Britanniaan. Torstai-iltana pariskunta edustaa yhdessä virallisilla päivällisillä Blenheimin palatsissa.

Trumpit majoittuvat Lontoossa Winfield Houseen, joka on Yhdysvaltain suurlähettilään edustusasunto Regent's Parkissa.

Perjantaina presidentti neuvottelee pääministeri Mayn kanssa, minkä jälkeen Trumpit suuntaavat Windsorin linnaan tapaamaan kuningatar Elisabetia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?