”Trump ei ole Yhdysvallat eikä Putin Venäjä” – Parhaat vinkit ensikertalaiselle Venäjän-matkaajalle!

Näin Venäjällä -podcastin tuoreessa jaksossa käydään läpi syitä, miksi jokaisen suomalaisen kannattaisi käydä vilkaisemassa elämää Pietarissa.

6.7.2018 9:55

Kun vastahakoisen ja ennakkoluuloisen suomalaisen saa kerran houkuteltua käymään Venäjällä, niin hän ryhtyy yleensä suunnittelemaan uutta reissua jo ennen kuin ensimmäinen ehtii kunnolla loppua.

Tämän on havainnut Ilta-Sanomien Venäjä-toimittaja Arja Paananen, joka on vuosien varrella levittänyt omaa Venäjä-innostustaan myös ystäväpiiriinsä.

Voit kuunnella podcast-lähetyksen alla olevasta linkistä klikkaamalla nuolta.

Näin Venäjällä -podcastsarjan tuoreessa jaksossa toimittaja Faye Lawson ja Arja Paananen käyvät läpi monta käytännön vinkkiä, jotka ensikertalaisen Venäjän-matkaajan on hyvä tietää. Miten viisumi kannattaa hankkia tai miten voi matkustaa ilman viisumia? Missä on järkevin vaihtaa ruplia ja miten Pietarin taksien kanssa pelaaminen sujuu?

Paanasen mielestä Venäjällä käynti kuuluisi suomalaisten yleissivistykseen, sillä vain omien arkikokemusten kautta ihminen voi nähdä elämän, joka löytyy politiikan ja uutisten ulkopuolelta. Moni suomalainen karsastaa nykyisin Venäjälle matkustamista Vladimir Putinin politiikan vuoksi, mutta asialla on toinenkin puolensa:

– Eihän Putinkaan ikuinen ole... Ja emmehän me myöskään ajattele, että Amerikka olisi esimerkiksi yhtä kuin Donald Trump tai kouluampumiset: se on vain yksi totuus. Jokaisen suomalaisen kannattaisi käydä edes kerran elämässä Venäjällä.

Hyviä syitä Pietarissa käyntiin on lukemattomia, mutta Paananen nostaa esille myös muutamia hieman erikoisempia:

– Suomalaiset voisivat opiskella venäläisiltä esimerkiksi hetkeen heittäytymisen taitoa. Eikä olisi myöskään suomalaisille naisille pahitteeksi mennä katsomaan Pietarista mallia pukeutumiselle.

Yksi yleinen Venäjään liittyvä pelko on turvallisuus, mutta siihenkin Paanasella on oma näkemyksensä:

– Pietarin keskusta on jopa turvallisempi kuin Helsingin keskusta. Siellä ei näy alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisia ihmisiä läheskään niin usein kuin täällä.

Pietarin vanha maine turvattomana liittyy Paanasen mukaan joko 1990-luvun alun kaaoksen aikaan tai neuvostoaikaan, jolloin moni suomalainen läträsi itse liikaa votkan kanssa. Kun ikävistä sattumuksista kerrottiin sitten kotona Suomessa, moni unohti mainita olleensa itse ”kanttuvei”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?