HS: Trump yöpyy Helsingissä – vierailee maanantaina Presidentinlinnassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Trump yöpyy Helsingissä – vierailee maanantaina Presidentinlinnassa

Julkaistu: 5.7.2018 18:54, Päivitetty 5.7.2018 20:32

Helsingin Sanomien mukaan Valkoinen talo on vahvistanut, että Donald Trump vierailee Presidentinlinnassa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa maanantaina 16. heinäkuuta. Presidenttien tapaamispaikkaa ei ole vielä vahvistettu, mutta Helsingin Sanomien mukaan Trump tapaa maanantaina presidentti Sauli Niinistön Presidentinlinnassa.

Amerikkalaisen CBS-kanavan toimittajan Mark Knollerin mukaan Trumpilla ja Putinilla olisi kahdenkeskinen tapaaminen ja sen jälkeen laajempi tapaaminen valtuuskuntien kanssa.

Knoller twiittaa, että Trumpin on määrä keskustella Putinin kanssa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ja Venäjän toimista Ukrainassa sekä Syyriassa.

Ulkoministeriö ei kommentoinut torstai-iltana tapaamispaikkaan liittyviä tietoja. Myöskään Yhdysvaltojen Suomen-suurlähetystö ei vahvista tapaamispaikkaa, kertoo lähetystön kulttuuri- ja lehdistöosaston päällikkö T.J. Grubisha STT:lle.

Uutiskanava CNN:n mukaan Trump on kertonut tapaamisen suunnittelijoille haluavansa ”monumentaaliselta” tuntuvan tapahtuman, joka muistuttaa tyyliltään Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien aiempia huippukokouksia. CNN:n lähteiden mukaan Helsinki valikoitui tapaamispaikaksi osin siksi, että se antaa tapaamiselle historiallista painoa.

Trumpin arvostelijat ovat olleet huolissaan siitä, että hän haluaa tavata Putinin kahden kesken. Jälkikäteen voi olla vaikea todentaa, mitä on puhuttu.

Trump halusi tavata myös Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ensin kahden kesken niin, että paikalla olivat heidän lisäkseen vain tulkit.

Juttua korjattu kello 20: Toisin kuin aiemmin kerrottiin, Putinin ja Trumpin tapaamispaikkaa ei ole vielä vahvistettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?