Lähestymiskiellossa ollut tappoi yrittäjänaisen veitsellä ja lähti sitten oluelle – yli 10 vuotta vankeutta Lielahden surmasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lähestymiskiellossa ollut tappoi yrittäjä­naisen veitsellä ja lähti sitten oluelle – yli 10 vuotta vankeutta Lielahden surmasta

35-vuotias Jari Virkkula tuomittiin yli 10 vuoden vankeuteen.

Jari Virkkula tuomittiin 10 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen 45-vuotiaan yrittäjänaisen taposta.

5.7.2018 14:17 | Päivitetty 5.7.2018 15:02

35-vuotias Jari Virkkula on tuomittu 10 vuoden ja 4 kuukauden vankeusrangaistukseen 45-vuotiaan yrittäjänaisen taposta. Virkkula surmasi naisen veitsellä viime syyskuussa Tampereen Lielahdessa.

Pariskunta oli tavannut viime vuoden helmikuussa. Suhde oli alusta lähtien väkivallan leimaama. Nainen joutui useita kertoja pakenemaan juosten naapuriin ja hälyttämään poliisit kotiinsa. Naisen 12-vuotias poika ei uskaltanut olla kotona, kun Virkkula oleskeli siellä

Poliisi määräsi Virkkulan huhtikuussa väliaikaiseen lähestymiskieltoon. Nainen pyysi lähestymiskieltoa, koska Virkkula oli pahoinpidellyt häntä. Kolme päivää myöhemmin nainen pyysi käräjäoikeudessa lähestymiskiellon peruuttamista.

Myöhemmin kesällä, heinäkuussa, nainen haki uutta lähestymiskieltoa, ja käräjäoikeus sellaisen määräsi. Lähestymiskiellolla ei ollut vaikutusta. Virkkula oleskeli naisen asunnolla niin kuin kotonaan. Näin oli asianlaita myös surmapäivänä syyskuun alkupuolella.

Naisella oli tapana paeta toisen miestuttavansa kesämökille, kun Virkkula alkoi riehua hänen kotonaan. Tuttavansa mökille hän lähti myös surmapäivänä noin kello 19. Yllään hänellä oli tuolloin tiukat farkut. Virkkula vaati naista vaihtamaan farkut legginsseihin ja verkkareihin. Alkuperäinen vaatetus oli Virkkulan mielestä liian paljastava.

Nainen palasi mökiltä kotiinsa noin kello 23. Hän vaihtoi mökkivaatteet farkkuihin ja toppiin, ja oli lähdössä miestuttaviensa kanssa kaupungille. Virkkula suuttui mielestään liian paljastavasta vaatetuksesta, ja siitä syntyi riita, joka päättyi naisen puukottamiseen.

Poliisi teki teknistä tutkintaa 11. syyskuuta Tampereen Lielahdessa.

Virkkula kiisti tapon. Kertomansa mukaan hän vain ojensi kätensä, jossa oli veitsi, ja nainen törmäsi siihen. Veitsi osui kaulavaltimoon, ja naisen kuolinkamppailu kotinsa lattialla kesti useita minuutteja.

Virkkulan mielestä kyseessä oli tahaton vahinko, mutta hän ei jäänyt auttamaan uhria eikä hälyttänyt apua. Virkkula siivosi jälkiä ja lähti paikalliseen pubiin oluelle. Myöhemmin yöllä hän palasi asuntoon ja anasti sieltä uhrinsa koruja sekä pankkikortit. Pakomatkan aikana hän nosti naisen korteilla 740 euroa käteistä.

Pakonsa aikana Virkkula ilmeisesti tajusi, että hän jää kiinni ja vankila kutsuu. Samana yönä hän irtisanoutui työpaikastaan. Pari viikkoa aikaisemmin Facebookissa tapaamalleen Mira-nimiselle naiselle hän lähetti viestin, että haluaa viettää pitkän ja tunnelmallisen illan ennen vankilaan joutumistaan.

Virkkula ei kertonut naistuttavalleen, että hän oli tappanut naisen ja sen takia edessä on vankilareissu. Hän valehteli, että hänelle oli tullut hovioikeudessa tuomio jostain muusta jutusta.

– Hän alkaa heti virittelemään keskustelua uuden naisen kanssa juuri tapettuaan edellisen naisystävänsä, sanoi syyttäjä Jaana Linna.

Muun muassa kauneudenhoitoalalla työskennelleen yrittäjän löysi hänen 12-vuotias poikansa, joka tuli isänsä luota viikonlopun vietosta. Poika löysi äitinsä hengettömänä verilammikosta eteisen lattialta.

Surmaajasta oli vahva epäily. Poliisi etsintäkuulutti Virkkulan, ja hänet löydettiin muutaman päivän kuluttua tuttaviensa talosta Nummelasta.

Jari Virkkulalla oli synkkä rikoshistoria entuudestaan. Hän oli syyllistynyt naisystäviensä pahoinpitelyihin. Hän oli rosvonnut naisilta omaisuutta. Lähestymiskieltoja oli määrätty useita, mutta ne eivät Virkkulaan tehonneet. Hän kopioi naistuttujensa asuntojen avaimia ja meni niillä asuntoihin.

Virkkula kävi häiriköimässä naistuttaviensa työpaikoilla, ja eräältä yrittäjänaiselta hän rosvosi rahaa kassasta. Hän häiriköi jopa koulussa erään opettajan työpaikalla, mikä ihmetytti oppilaita kovasti.

Jari Virkkula ja hänen uhrikseen joutunut 45-vuotias nainen oli epäsuhtainen pari.

Instagramin kuvista päätellen uhri oli hyvin viehättävä nainen, joka kävi tyylikkäänä juhlissa, nautti etelänlomista ja ajoi hienolla urheiluautolla. ”Uusi muru” ja ”Tyttö tuli kotiin”, hän kirjoitti sosiaaliseen mediaan lataamiensa auton kuvien yhteyteen.

Virkkula oli asunnoton, moninkertainen rikoksenuusija, joka majaili tuttaviensa asunnoissa. Entinen työkaveri kertoi, että hänenkin asuntoonsa Virkkula majoittui lupaa kysymättä.

Kaksi viikkoa ennen surmatekoa Virkkula haki Facebookissa asuntoa Tampereen Lielahdesta, eli lähestymiskiellolla suojatun yrittäjänaisen kotikulmilta.

Lähestymiskiellosta huolimatta Virkkula kyttäsi entistä naisystäväänsä. Työkaveri kertoi oikeudessa, että Virkkula halusi työmatkoilla koukata naisen talon ohi nähdäkseen, mitä siellä tapahtuu.

Jari Virkkula harrasti amerikkalaista jalkapalloa. Kun hän keväällä 2017 liittyi tamperelaisen seuran miesvahvuuteen, seura kehui tiedotteessaan 191 senttiä pitkän ja 112 kiloa painavan miehen fyysisyyttä. Niillä ominaisuuksilla hän tuhoaa vastustajan pelin. Virkkulan pelinrakentajan kykyä ei kehuttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?