Kotimaa

Helsinki saa huipputapaamisen aikaan miljoonayleisöt rapakon takana – TV-kanavat tuovat mukanaan ”kaikkien tuntemia” juontajia

Julkaistu:

Kauppatorin laidalla sijaitseva Allas Sea Pool -uimala on muuttumassa huipputapaamisen ajaksi Allas Broadcast Centreksi.
Kansainväliset TV-kanavat tekevät runsaasti ohjelmaa suoraan Helsingistä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huipputapaamisen aikaan.

Esimerkiksi monet yhdysvaltalaiset kanavat aikovat tehdä Suomesta sekä aamuohjelmaa että sisältöjä uutislähetyksiin.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar kertoi aikaisemmin Helsingin Sanomille, että alustavien tietojen mukaan Helsingistä ohjelmiaan lähettävien joukossa ovat esimerkiksi CNN, Fox, ABC ja CBS.

Todennäköisesti polttopisteessä on Allas Sea Pool, eli Kauppatorin laidassa sijaitseva sauna ja meriuimala, josta kanavat aikovat lähettää ohjelmiaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Organisoijana toimii David Mac Dougall, joka on englanninkielisen News Now Finland -uutissivuston takana. Mac Dougallilla on kokemusta muun muassa yhdysvaltalaisjätti Foxille työskentelystä.

Allas Sea Pool tunnetaankin huipputapaamisen aikana nimellä Allas Broadcast Centre.

Yhdysvaltalaisten kanavien tulo Helsinkiin tarkoittaa kaupungille automaattisesti miljoonayleisöjä. HS:n mukaan jo pelkästään ABC-kanavan Good Morning Americalla on keskimäärin 4,5 miljoonaa katsojaa. Toiseksi suosituimmalla NBC:n The Today Show’lla on vain muutama sata tuhatta vähemmän.


Mac Dougall kertoo, että koska papereita ei ole vielä lopullisesti allekirjoitettu, hän ei mainitse yhtään TV-kanavaa nimeltä. Hän kuitenkin sanoo, että Razmyarin HS:lle antamat kommentit ”kuulostavat oikealta”.

Mac Dougall sanoo, että parhaimmillaan kaapelikanavat lähettävät jopa 11 tuntia ohjelmaa päivässä Helsingistä. Toinen kaapelikanava on puhunut yhdeksästä tunnista.

Perinteisen television puolella lähetyksiä tehdään aamutelevisioon sekä iltauutisiin, jotka lähetetään Yhdysvalloissa yleensä kello kuudelta illalla.

Lähetysten vieminen Allas Sea Pooliin on Mac Dougallin oma ajatus. Hän sanoo sen olevan täydellinen paikka lähetyksille.

– Kanavat etsivät lähetyksilleen kauniita paikkoja. He haluavat kauniita kuvia kaupungista. Jos ollaan Pariisissa, halutaan, että Eifel-torni näkyy. Jos ollaan Helsingissä, suoraan sanottuna ei haluta nähdä Finlandia-taloa sisältä. Allas on täydellinen sijainti, koska toisella puolella näkyy Senaatintori, kaupungintalo ja Ruotsin lähetystö. Jos käännyt 90 astetta, näkyy satama ja Suomenlinnan lautta kulkemassa edestakaisin, Mac Dougall tunnelmoi.

Hän ei suostu paljastamaan ketkä ovat isoimpia TV-nimiä, jotka huippukokous tuo Suomeen. Hän tyytyy sanomaan, että tulossa on kuitenkin julkkiksia, jotka Amerikan ulkopuolellakin asuvat ihmiset varmasti tuntevat.


Kaikki kansainväliset kanavat eivät kuitenkaan ole Mac Dougallin hyppysten alla, eivätkä kaikki näin ollen päädy Allas Sea Poolille.

– Meillä ei ole esimerkiksi BBC:tä, Al-Jazeeraa, France 24:aa tai Sky Newsia. He ovat varmasti kuitenkin jossain, Mac Dougall sanoo.

Hän kertoo kuulleensa, että esimerkiksi hotelli Klaus K:n katto on vuokrattu. Hän ei kuitenkaan tiedä kenelle.

Monet mediat ovat Suomessa jo nyt lähetyspaikkojen etsimisen lisäksi tiedustelemassa paikallisia yrityksiä pakollisiin palveluihin liittyen. Mac Dougall toteaa, että kaikki kanavat tarvitsevat ruokailuja, sähköasentajia ja esimerkiksi maskeeraajia.

Trump ja Putin tapaavat Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta. Pääasiassa isot TV-kanavat tekevät lähetystä Helsingistä sunnuntaina ja maanantaina.

Vielä ei ole vahvistettu, missä presidentit tapaavat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt