Kotimaa

Pienkone pudonnut Rovaniemellä keskelle metsää ja syttynyt tuleen – kyydissä kaksi henkilöä

Julkaistu: , Päivitetty:

Pienkone on pudonnut Rovaniemellä, palopäällikkö Ari Saarenpää Lapin pelastuslaitokselta kertoo IS:lle.
Rovaniemellä pienkone on tehnyt pakkolaskun keskelle metsää ja syttynyt palamaan.


Koneessa oli onnettomuushetkellä kaksi henkilöä, joista toinen on tämän hetkisten tietojen mukaan lievästi loukkaantunut.

– Vielä ei tiedetä syytä, miksi kone on sinne laskeutunut. Ei myöskään tiedetä, miltä lentokentältä kone on noussut, kertoo palopäällikkö Ari Saarenpää Lapin pelastuslaitokselta.

Myöhemmin selvisi, että kone on noussut Rovaniemen lentokentältä. Onnettomuus ei kuitenkaan vaikuta lentokentän toimintaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saarenpää ei tiedä tarkasti paikalle lähetettyjen yksiköiden määrää. Saarenpään mukaan paloautoja paikalla oli ”yli neljä”, jonka lisäksi paikalle lähetettiin pari ambulanssia.

Pelastuslaitos sammuttaa yhä paloa, mutta on saanut sen hallintaan. Koneen romuttumisesta Saarenpäällä ei ole tietoa, sillä ihan lentokoneen lähelle ei ole mahdollista ilman suojapukuja päästä.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kaksi henkilöä on pääsyt koneesta ulos ja toimitettu jatkohoitoon. Kummallakaan ei ole pelastuslaitoksen mukaan vakavia vammoja.

– Kummatkin kävelivät itse pois. Naamat olivat mustia ja toki tarkastus on tehtävä.

Silminnäkijän mukaan paikalta nousi tänään aamupäivällä tummaa savua. Silminnäkijä ei kuitenkaan ollut nähnyt itse putoamista, eikä myöskään kuullut minkäänlaista pamausta.

– Savu nousee noin kilometrin päässä Rovaniemestä koilliseen. Paikka on lentokentän ja kaupungin välissä, hän kertoo.


Pari minuuttia savun nousemisen jälkeen alkoi kuulumaan hälytysajoneuvojen sireenien ääni. Lisäksi silminnäkijä kertoo, että putoamispaikan yläpuolella lentää tällä hetkellä mahdollisesti Rajavartiolaitoksen helikopteri.

– Aikaisemmin pyöri vissiin joku harjoituskone tuossa yläpuolella.

Aiemmin Iltalehti kertoi, että pudonnut kone olisi puolustusvoimien kone. Lapin lennoston tiedottaja Minna Piirainen kuitenkin kiistää tämän.

– Kyseessä ei ole puolustusvoimien kone.

Pelastuslaitoksen mukaan kone on yksityisomistuksessa. Merkiltään se on Atol ja sillä pystyy laskeutumaan maan lisäksi veteen.

Pelastuslaitos, poliisi, Finavia ja lentokoneen valmistajan edustaja pitävät tapauksesta tiedotustilaisuuden kello 13.

Aiheesta lisää hetken kuluttua.