Helsinki-Vantaalle ilmestyi kaksi USA:n tunnuksin varustettua lentokonetta Trumpin ja Putinin huippukokouksen alla

Puitteita kokouksen läpiviemiselle on jo alettu järjestellä.

Yhdysvaltojen tunnuksin varustettuja koneita Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

2.7.2018 0:57

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on ilmestynyt tämän kuun huippukokouksen alla kaksi Yhdysvaltojen tunnuksin varustettua lentokonetta.

Koneista toinen oli myöhään sunnuntai-iltana pysäköitynä lentoaseman liikelentoterminaalissa ja toinen pysäköintialueella kiitoratojen välissä – paikoissa, joista niitä ei helposti huomaa.

Ilta-Sanomat ei saanut puoliltaöin poliisilta vahvistusta siihen, liittyvätkö koneet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tulevaan tapaamiseen.

– Minulla ei ole siitä mitään tietoa, Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja totesi.

Lentokoneen saapumisesta uutisoi aiemmin Iltalehti, jonka mukaan Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystö ei kerro asiasta mitään julkisuuteen.

– Pahoittelen, mutta emme anna mitään tietoa liittyen mahdollisiin valmisteluihin tämänkaltaisissa vierailuissa, suurlähetystön mediavastaava Thomas Grubisha sanoi lehdelle.

Trump ja Putin tapaavat 16. heinäkuuta Helsingissä. IS kertoi jo aiemmin, että tuleva kokous näkyy ensimmäisenä juuri Helsinki-Vantaalla.

Päämiesten liikkeistä ja turvallisuudesta vastaavat organisaatiot ovat jo alkaneet järjestellä puitteita kokouksen läpiviemiselle.

Trump liikkuu Yhdysvaltain ilmavoimien Boeing 747 -mallin lentokoneella, jonka radiokutsukoodi on Air Force One.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?