Lapsensa Porvoossa murhanneelle elinkautinen tuomio - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lapsensa Porvoossa murhanneelle elinkautinen tuomio

Surmapaikalle kasvoi päivän aikana kynttilämeri. Tapaus järkytti lähialueen asukkaita ja muita porvoolaisia syvästi.

Julkaistu: 29.6.2018 16:15

Murha tapahtui Porvoossa 13. marraskuuta 2017.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Nicolas Mathieu Cherchelin elinkautiseen vankeuteen kolmevuotiaan tyttärensä murhasta.

Murha tapahtui Porvoossa 13. marraskuuta 2017. Murhan lisäksi miehen syyksi luettiin pahoinpitely, lapsikaappaus, laiton uhkaus ja kotirauhan rikkominen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä tuomittu voi valittaa siitä vielä hovioikeuteen. Oikeudessa 38-vuotias mies myönsi tapon, mutta kiistää murhan. Miehelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän on syyntakeinen.

Murhasta syytetty, kolmivuotiasta lastaan puukottanut Michael Cherchel käräjäkäsittelyn alkamispäivänä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa maanantaina 4. kesäkuuta 2018.

Oikeus katsoi, että miehen teki oli erityisen julma ja raaka, sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Se on kohdistunut kolmevuotiaaseen, puolustuskyvyttömään lapseen. Lisäksi oikeus totesi, että mies oli suunnittelut tekoaan etukäteen.

Tapahtumaketju sai alkunsa tytön äidin ollessa lähdössä viemään lasta päivähoitoon. Mies odotti asunnon ulkopuolella, otti tyttären äidiltä ja vei tämän lähistöllä olevaan puistoon.

Puistossa mies puukotti tyttären hengiltä siitä huolimatta, että poliisi ehti paikalle varsin nopeasti.

Lue lisää: Lapsensa murhasta syytetyn isän taklannut poliisi: ”Tajusin, että nyt tapahtuu jotain pahaa”

– (Autoa ajanut) kollega sai suoran näköyhteyden. Hän sanoi, että siellä lyödään lasta. Kumpikin näki, että siellä on toinen henkilö toisen ihmisen päällä. Tajusin, että nyt tapahtuu jotain pahaa. Juoksimme niin kovaa kuin pystyimme, vanhempi konstaapeli sanoi aiemmin oikeudessa.

Surmapaikalle kasvoi päivän aikana kynttilämeri. Tapaus järkytti lähialueen asukkaita ja muita porvoolaisia syvästi.

Lapsen vanhemmat olivat eronneet riitaisasti ja tytär oli asunut äitinsä luona. Mies oli häädetty yhteisestä asunnosta alkuvuodesta 2017. Lisäksi vanhemmilla oli erimielisyyksiä lapsen asioista ja huoltajuudesta. Isä oli aiemmin vienyt lapsen ulkomaille vasten äidin tahtoa.

Huoltoriidan yhteydessä mies oli syytteen mukaan uhannut, että tappaa tyttärensä, tämän äidin ja itsensä, ellei saa huoltajuutta itselleen.

Äidin mukaan myös kohtaaminen surmapäivän aamuna alkoi uhkaavasti. Äiti ja tytär laskeutuivat alas asunnon rappusia käsi kädessä ja menivät äidin autolle, joka oli pysäköity 7-10 metrin päähän ulko-ovesta.

 

Lue lisää: Näin Porvoossa surmatun 3-vuotiaan äiti kertoi tapahtumista – ”Käsittämättömän sairasta”

Tyttö jäi äidin selän taakse, kun tämä laittoi tavaroita autoon. Kun nainen kääntyi, hän pelästyi. Hän näki kuinka paikalle ilmestynyt isä otti tytön syliinsä.

– Sanoin hänelle ranskaksi, että päästää tytön ja ettei hän voi tulla tänne ja kerroin, että olemme matkalla päiväkotiin. (Isä) vastasi, että ”sinulla ei ole mitään sanomista, jos haluan tavata tyttäreni, niin teen niin”, äiti kertoi poliisille esitutkinnassa.

Tyttö itki hieman. Isä siirtyi tytön kanssa toiselle puolen pihaa kohti Piispankatua ja sanoi äidille ”jos tulet lähemmäksi hakkaan sinut”.

Surma tapahtui Porvoon Lyseonpuiston leikkikentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?