Löytyvätkö onnennumerot omasta kupongistasi? Veikkaus julkisti kaikkein arvotuimmat Eurojackpot-numerot

Eurojackpotissa jahdataan historiallisesti kuudetta kertaa peräkkäin 90 miljoonan euron voittopottia.

Arvontapallot ovat Veikkauksen mukaan synteettistä polymeeriä. Ne painavat neljä grammaa.

29.6.2018 14:07

Eurojackpotin kaikkein onnekkaimmat päänumerot ovat 40, 19, 33 ja 16, jos tarkastelee sitä, kuinka monta kertaa mikäkin päänumero on sattunut arvottuun riviin, tiedottaa Veikkaus.

Kutakuinkin kolme neljästä Eurojackpot-rivistä pelataan pikapelinä, jolloin pelaaja ei ole arvuutellut oikeita numeroita itse.

– Numeron 40 onnekkuus on jännittävää, sillä kotimaisessa Lotossa sama numero on käyttäytynyt ”ujosti” ja osunut riviin harvemmin kuin mikään toinen numero. Numerolla 40 tuntuu siis olevan täysin erilainen luonne Lotossa kuin Eurojackpotissa, pelien tuotepäällikkö Teemu Saukonoja sanoo Veikkauksen tiedotteessa.

Kaikkien aikojen onnekkaimmat Eurojackpotin päänumerot ovat olleet 40, 33, 19, 16 ja 1. Tähtinumeroista onnekkaimmat ovat 3 ja 5.

Laskennallisesti kunkin Eurojackpotin päänumeron tulisi osua riviin kerran kymmenessä arvonnassa, eli kymmenen prosentin todennäköisyydellä.

Arvonnassa on kuitenkin kyse sattumasta, ja Veikkaus on havainnut, että yhteensä 18 eri numeroa ovat tulleet arvotuiksi Eurojackpotissa keskimääräistä useammin. Nämä ovat 40, 19, 33, 16, 1, 7, 14, 18, 25, 10, 20, 46, 35, 49, 9, 13, 39 ja 22.

Alun alkujaan kyseisessä pelissä arvottiin viisi päänumeroa 50 numerosta ja kaksi tähtinumeroa kahdeksasta numerosta. Vuoden 2014 kierroksesta 41 lähtien Eurojackpotissa on ollut yhteensä 10 tähtinumeroa.

Sinä aikana, kun Eurojackpotin tähtinumerot on arvottu kymmenen joukosta, eniten arvottuja tähtinumeroita ovat olleet 3, 5, 6, ja 8, Veikkaus kertoo. Näistä onnekkaimmat numerot ovat olleet 3 ja 5.

Keskimäärin tähtinumeron pitäisi sattua riviin 20 prosentin todennäköisyydellä, eli kerran viittä arvontaa kohden. Saukonoja kertoo tiedotteessa, että erot numeroiden onnekkuudessa johtuvat satunnaisvaihtelusta.

Pelaajat ruksivat eniten pienempiä numeroita

Vähemmistö Eurojackpot-pelaajista valitsee numeronsa itse. Veikkauksen mukaan Suomessa Lotto-pelaajat inspiroituvat numerovalinnoissaan merkkipäivistä, minkä vuoksi kupongeissa korostuvat kalenterista tutut numerot, eli luvut 31:stä alaspäin. Eurojackpotia pelaavat suosivat jonkin verran enemmän numeroita, jotka osuvat välille 1–31 kuin tätä suurempia lukuja. Ero on silti pienempi kuin Lotossa.

Arvottavana olevassa Eurojackpotissa suosituimpia rivejä ovat edellisten viikkojen voittorivit, numerosarjat kuten 1, 2, 3, 4, 5 ja 6, 7 sekä numerot, joista muodostuu jonkinlainen kuvio kupongille.

Pelit pelataan viranomaisten hyväksymillä palloilla.

Kaikilla mahdollisilla riviyhdistelmillä on kuitenkin keskenään yhtä suuri todennäköisyys tulla arvotuksi.

Jos rivejä on 5+2, erilaisia rivikombinaatioita on kaikkiaan 95 344 200, kun taas 5+1 -riviyhdistelmälle vaihtoehtoja on yhteensä 5 959 012.

Lue lisää: Eurojackpotissa saa jo 5+1-tuloksella yli 20 miljoonaa – Matemaatikolta hurja laskelma: Näin todennäköisesti voitat potin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?