Kotimaa

Video: Ähtärin Lumi-panda tutustuu kiipeilytelineeseen – ”Lumi on hieman varovaisempi luonteeltaan”

rac

Julkaistu:

Pandat ovat kasvattaneet eläinpuiston asiakasmääriä.
Kiinasta Ähtäriin muuttanut panda Lumi sai eilen uuden kiipeilytelineen, jonka pandahoitaja Anna Palmroth on suunnitellut yhdessä leikkipaikkavalmistajan kanssa, kertoo Ähtärin Zoon viestintäpäällikkö Lea Lahtinen.

Lahtinen kertoo, että pandoilla on luontainen kiipeilytarve, joten eläinpuiston on annettava eläimelle mahdollisuus kiipeilyyn.

– Lumi on hieman varovaisempi luonteeltaan kuin Pyry, joka saa oman telineensä lähiaikoina. Lumikin on heti kiipeillyt telineessään ja hyväksynyt sen käyttöön, Lahtinen kertoo.Pandat ovat nostaneet eläinpuiston kävijämääriä, Lahtinen kertoo. Toukokuun loppuun mennessä kävijöitä oli kertynyt noin 50 000, mikä on Lahtisen mukaan kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Tänä vuonna eläinpuistossa on vieraillut yli 75 000 asiakasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kävijämäärän kasvun voi sanoa johtuvan pääosin pandoista, vaikka suurin osa asiakkaistamme käy myös eläinpuistossa ja kotieläintilalla katsomassa Aasian alueen, havumetsävyöhykkeen ja maatilan eläimiä, Lahtinen kertoo.

Lumi ja Pyry lennätettiin Suomeen Kiinasta tammikuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt