Laura Huhtasaari kertoo uhkaavasta välikohtauksesta Helsingissä: ”Ensimmäinen reaktioni oli, että pakene”

Laura Huhtasaari kertoo, että tuntematon mies sylkäisi hänen päälleen tiistaina alkuillasta Helsingin keskustassa.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo, että hänen päälleen sylkäistiin Fredrikinkadulla. Arkistokuva.

26.6.2018 21:22

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) päälle sylkäistiin Helsingissä tiistaina alkuillasta. Huhtasaari twiittasi asiasta kuuden jälkeen illalla.

Huhtasaaren mukaan ”ainakin yli 30-vuotias” lippalakkipäinen mies oli kävellyt häntä vastaan Helsingissä Fredrikinkadulla. Huhtasaari oli selannut kännykkäänsä, kun vastaantulija sylkäisi yllättäen hänen päälleen.

Huhtasaari oli kävelemässä töistä kotiin.

– Mies näytti keskisormea samalla, ja keskisormi tuli hyvin lähelle naamaani. Hän sanoi jotain, mutta en ymmärtänyt, mitä hän sanoi, tilannetta säikähtänyt Huhtasaari kertoo IS:lle.

Huhtasaaren mukaan tilanne oli odottamaton ja siinä oli väkivallan uhkaa.

– Siinä meni muitakin ihmisiä, mutta en pysäyttänyt ketään. Ensimmäinen reaktioni oli, että pakene. Se oli uhkaava tilanne. En ottanut edes valokuvaa, sillä en halunnut provosoida.

Huhtasaari itse uumoilee, että mies sylkäisi hänen päälleen siksi, että Huhtasaarella oli kaulassaan daavidintähti.

– Minulle tuli sellainen olo, että sylkäiseminen johtui siitä merkistä. Koen, että hänen silmänsä olivat siinä kaulakorussa, Huhtasaari pohtii.

Välikohtauksen jälkeen Huhtasaari oli käynyt kotonaan vaihtamassa vaatteet ja piipahtanut sitten uudelleen tapahtumapaikalla. Hän aikoo selvittää, onko paikalla valvontakameroita, joiden avulla tekijän voisi löytää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?