Kotimaa

Joensuun baari­puukotus syyte­harkintaan: 18-vuotias löi nyrkillä, 20-vuotias iski teräaseella useita kertoja

Julkaistu:

20-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä.
Joensuulaisessa yökerhossa vappuaaton vastaisena yönä tapahtunut puukotus on edennyt syyteharkintaan tapon yrityksenä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi sai 30. huhtikuuta kello kahden jälkeen yöllä hälytystehtävän Joensuun keskustassa sijaitsevaan yökerhoon. Ilmoituksen mukaan yökerhossa oli puukotettu miestä. Paikalle meni useita poliisin ja ensihoidon yksiköitä.

Lue lisää: Nuorta miestä puukotettu vakavasti yökerhossa Joensuussa – 20-vuotias mies kiinni tapon yrityksestä

Paikalta otettiin kiinni 20-vuotias epäilty sekä löydettiin 18-vuotias asianomistaja, joka sai vakavia vammoja puukon iskuista.

Esitutkinnassa selvisi, että miesten välillä oli ollut riitaa jo pidempään. 20-vuotiaan epäillään uhanneen 18-vuotiasta miestä laittomasti teräaseella jo tammikuussa 2018.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

29.–30. huhtikuuta välisenä yönä miehille oli syntynyt riitaa. Riita kärjistyi niin, että 18-vuotiaan epäillään pahoinpidelleen nyrkillä lyömällä 20-vuotiasta ennen kuin 20-vuotias löi 18-vuotiasta useita kertoja teräaseella.

20-vuotias on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan. Tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte asiassa on nostettava 18. heinäkuuta mennessä.