Kotimaa

Silminnäkijä Lahden yöllisestä ammuskelusta: ”Näin, kun aika raskaasti aseistautunut poliisi juoksi Kisapuistolle”

Julkaistu: , Päivitetty:

Tapahtumapaikan lähistöllä asuva nainen kertoo kuulleensa, kuinka poliisi käski puskaan piiloutunutta miestä astumaan esiin.
Lahdessa oli puolen yön jälkeen piiritystilanne, jossa ulkopaikkakuntalainen mies on ampunut kohti poliisia käsiaseella. Lahden Kisapuiston lähistöllä Kolkankadulla asuva nainen kertoo todistaneensa, kuinka tavallista raskaammin aseistautunut poliisi jahtasi aseistautunutta miestä aivan kotikatunsa tienoolla.

– Kello oli ehkä vähän yli yksi, kun kuulin laukauksia ulkoa. Aika pian sen jälkeen kuulin poliisin äänen. Näin, kun aika raskaasti aseistautunut poliisi juoksi Kisapuistolle päin, alueella asuva nainen sanoo.

Asukas kertoo havainneensa aseen laukauksia aivan kotinsa läheltä. Tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Ville Hahl Hämeen poliisista vahvistaa, että epäilty ampui useita laukauksia.

– Hetken päästä kuulin, kun poliisi käskytti ihmistä ja sanoi ”pois sieltä puskasta”, ja ”laske ase alas, tai poliisi joutuu ampumaan”, nainen kuvailee.

Hahl kertoo, ettei poliisi lopulta ampunut epäiltyä. Poliisin ja aseen äänet kuuluivat naisen mukaan selvästi, sillä alkuyöstä oli muuten hiljaista. Ensimmäisistä hänen kuulemistaan laukauksista kului arviolta tunti, kun tilanne oli jo ohi, nainen sanoo. Hän kertoo havainneensa myös, että poliisikoira haukkui.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alueella on omakotitaloja ja pienkerrostaloja. Nainen toteaa, että tilanne tuntui pelottavalta. Asuinalue on tyypillisesti hyvin rauhallinen, eikä siellä liiku kovin paljoa ulkopuolista liikennettä.

– Olin tosi yllättynyt, täällä ei todellakaan ole usein mitään tällaista.

Hahl vahvistaa Ilta-Sanomille, että yli 20-vuotiaan, aseistautuneen miehen kiinniotto tapahtui Kolkankadun lähistöllä Lahdessa. Hahl sanoo, että kiinniotto tapahtui noin kolme tuntia sen jälkeen, kun sivullinen oli ilmoittanut miehestä hätäkeskukseen.

Epäilty on ulkopaikkakuntalainen. Tutkinnanjohtajan mukaan operaatioon osallistui useita partioita.

Yksi ihminen loukkaantui lievästi tapauksen johdosta. Tutkinnanjohtaja kertoo, että loukkaantunut on sivullinen ihminen.

Poliisi ei ole vielä varma, kuullaanko epäiltyä tapauksesta vielä tämän päivän aikana.

Lue lisää: Mies ampui poliisia kohti Lahdessa piirityksessä