Juuso-karhun yllätyspennut saivat nimet Kuusamossa: ”Tyttö on Ansa ja poika Tara”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Suurpetokeskus
Uudet tulokkaat havaittiin keväällä, kun niiden emo lähti pesältä ja pesän suulla näkyi kaksi pentua.
Kuusamon Suurpetokeskukseen yllättäen syntyneet karhunpennut ovat saaneet nimet, johtaja Sulo Karjalainen vahvistaa Ilta-Sanomille.

– Tyttö on Ansa ja poika Tara, hän kertoo.

Pennut ovat ”tunnetun taiteilijan” Juuso-karhun jälkikasvua – se tuli nyt ensimmäistä kertaa isäksi. Emo on naaraskarhu Reeta.

Tarkkaa tietoa pentujen syntymäajasta ei ole, mutta niiden on arvioitu syntyneen helmikuussa. Tulokkaat havaittiin keväällä, kun Reeta lähti pesältä ja pesän suulla näkyi kaksi pientä kurkistelevaa pentua.


Karjalainen kertoi aiemmin, että pennut pystyvät vasta parivuotiaana pitämään puolensa isompia lajitovereitaan vastaan.

– Nyt päävastuu pentujen hyvinvoinnista on Reetalla. Se imettää niitä ja lisäksi pennut saavat meiltä ruokaa, kuten muun muassa poroa, viinirypäleitä sekä omenoita.

Keskuksessa on nyt yhteensä kahdeksan karhua. Uusien pentujen myötä aitauksia on jouduttu laajentamaan.

– Mittausten jälkeen meillä oli 12 neliömetriä liian pienet aitaukset, joten rakensimme sitten reilusti useampi sata neliömetriä lisätilaa, Karjalainen totesi viime kuun lopussa.


Suomessa eläviin suurpetoihin keskittynyt Suurpetokeskus sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Kuusamosta.

Eläintenhoitaja ja karhuasiantuntija Karjalainen on jo vuosikymmenten ajan adoptoinut emonsa menettäneitä karhunpentuja ja elänyt niiden kanssa.

Uran yhtenä kohokohtana voidaan pitää sitä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö mainitsi Karjalaisen vuoden 2016 uudenvuodenpuheessaan. Mies on lisäksi nähty vieraana Linnan juhlissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt