Vain naisille tarkoitettu saari avautuu juhannuksena – Raasepori innoissaan kansainvälisestä huomiosta: saari täyteen varattu ulkomaalaisille vieraille

Julkaistu:

Raaseporin saaristoon avautuu viikonloppuna vain naisille tarkoitettu saari. Saaren avautumisessa oli kuitenkin hieman mutkia matkassa, sillä tasa-arvovaltuutettua pyydettiin selvittämään, syrjiikö SuperShe Island -saari miehiä.
Yhdysvaltalaisen Kristina Rothin tarkoitus on tuoda naiset ympäri maailmaa yhteen. Hän kokee, etteivät naiset nauti toistensa seurasta tarpeeksi, kun miehet sen sijaan viettävät aikaa miesten kerhoilla ja golfkentillä.


Miten naiset sitten saa viettämään enemmän aikaa yhdessä? Rothin idea tähän on vain naisille tarkoitettu saari nimeltä SuperShe island, joka avautuu juhannuksena Raaseporin saaristoon.

Roth on kansainvälisen naisten yhteisön SuperShen perustaja. SuperShe on aikaisemmin tarjonnut matkoja ympäri maailman. Yhteisön uudessa kohteessa, Rothin ostamassa saaressa on tarkoitus järjestää erilaisia terveysretriittejä naisille.

Lue lisää: Etelä-Suomen rannikolle avautuu saari, jonne vain naiset saavat tulla – selvitimme, mistä ihmeestä on kysymys


Saaressa pääsee esimerkiksi joogaamaan, meditoimaan ja osallistumaan kokkauskurssille. Tarjolla on myös ravitsemustietoutta. Saarelle on rakennettu muun muassa vierasmökkejä ja tiloja rentoutumista sekä erilaisia aktiviteetteja varten.

Vieraita ulkomailta – suomalaiset naiset saavat odottaa vielä hetken

Useat ulkomaalaiset uutissivustot, kuten Daily Mail, New York Post ja Fox News ovat uutisoineet saaresta. Kansainvälinen huomio ei suinkaan jää tähän, sillä useat ulkomaalaiset toimittajat saapuvat juhannusviikonloppuna ihastelemaan suomalaista saaristomaisemaa.

– Avaamme tänä viikonloppuna, mutta saari on täyteen varattu kansainvälisille medioille heinäkuun puoleenväliin, tai loppuun asti, Ilta-Sanomien tavoittama kiireinen Roth kertoo.

Malttamattomimmat joutuvatkin odottamaan saareen pääsyä vielä hetken.


Raasepori innoissaan kansainvälisestä mediahuomiosta

Raaseporin matkailupäällikkö Ville Vuorelma kertoo, että saari avautuu myös hänen tietojensa mukaan juhannuksena saareen kutsutuille vieraille.

– Saari on todella suosittu ja se on täyteen bookattu. Sinne on ollut jonotuslista.

Matkailupäällikkö kertoo heidän tehneen onnistuneesti yhteistyötä saaren omistajan kanssa.

– Kristiina rakastui Raaseporin saaristoon ja Tammisaaren saariston kansallispuistoon.

Saari sijaitseekin tarkemmin juuri Tammisaaren saaristossa, mutta muita koordinaatteja Vuorelma ei voi antaa, sillä saaressa on tarkoitus olla rauhassa.

Vuorelma iloitsee saaren herättäneen Raaseporin alueelle paljon kiinnostusta.

– Kansainvälinen mediahuomio ja mielenkiinto saaristoalueelle on hienoa.


Tasa-arvovaltuutettu selvitti syrjiikö saari miehiä

Saaren avaamisessa on ollut myös hieman mutkia matkassa. Keväällä tasa-arvovaltuutettua pyydettiin selvittämään, syrjiikö SuperShe Island -saari miehiä tasa-arvolaissa kielletyllä tavalla, tarjotessaan hyvinvointi- ja majoituspalveluita vain naisille.

Tasa-arvovaltuutetun lausunnon mukaan saaren tapauksessa palvelun tarjoaminen ei ole kuitenkaan tasa-arvolain tarkoittamaa syrjintää.

– SuperShe Island -saaren toimitilat ovat hyvin rajalliset ja esimerkiksi sauna- ja pukeutumistilat ovat jaetut. Saarella järjestetään harrastustoimintaa, jonka vuoksi vieraat ovat osan ajasta vähissä vaatteissa ja myös vaihtavat vaatteita. Jotta nämä tarkoitetut aktiviteetit olisivat saarella kaikille mahdollisia uskonnosta ja kulttuurista riippumatta, nais- ja miespuolisten vieraiden vastaanottaminen yhtä aikaa on yrittäjän mukaan poissuljettu vaihtoehto, lausunnossa kerrotaan.

Selvityksen mukaan merkittävä osa SuperShe Island -saaren asiakkaista tulee sellaisista kulttuureista ja edustaa sellaisia uskontokuntia, joissa saaren harrastustoiminta ei ole mahdollista, jos paikalla on miehiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt