Kotimaa

Kokkokielto purettu Uudellamaalla – Metsäpalovaroitukset poistuvat lauantaiksi koko maasta

Julkaistu:

Useissa Länsi-Uudenmaan kunnissa on syytä olla yhä erityisen varovainen, pelastusviranomaiset tiedottavat.
Uudenmaan pelastuslaitosten alueilleen määräämä tiukennettu avotulentekokielto on päättynyt, tiedottaa Uudenmaan pelastuslaitos. Risusavottaan voi niin ikään ryhtyä turvallisin mielin, ja kokon saa kasata juhannukseksi.

Kosteus maaperässä on lisääntynyt ja tuulisuus on kehittynyt maakunnassa suotuisasti. Normaali avotulenteko ja metsä-, sekä maataloustyöt ovat jälleen sallittuja.

Länsi-Uudenmaan pelastustoimi pyytää länsiuusimaalaisia huomioimaan, että viime aikaiset sateet ovat lisänneet maaperän kosteutta riittävän määrän vain paikoin, ja osassa aluetta metsäpalojen vaara on yhä merkittävä. Sateisinta Länsi-Uudellamaalla on ollut Lohjalla, Vihdissä ja Karkkilassa. Näiden kuntien tietämillä avotulenteko on luvallista.

Sen sijaan Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Kirkkonummella, Raaseporissa, Kauniaisessa ja Siuntiossa on edelleen erittäin kuivaa. Pelastusviranomaiset toivovat, että vaikkei metsäpalovaroitus ole Uudellamaalla enää voimassa, jokainen käyttäisi erityistä harkintaa ja huolellisuutta avotulen käytössä ja varautuisi hyvin alkusammutusta varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudenmaan tiukennettu avotulentekokielto astui voimaan 29. toukokuuta. Alkukesä on ollut lämmin ja kuiva, ja maastopaloja on esiintynyt ympäri Suomen.

Metsäpalovaroitukset koskevat Ilmatieteen laitoksen mukaan yhä Ahvenanmaata, Satakuntaa ja Varsinais-Suomea.

Torstaiksi ja juhannusaatoksi on luvattu sadetta, minkä otaksutaan helpottavan tilannetta. Perjantaina varoitus on voimassa enää Ahvenanmaalla, lauantaihin mennessä varoitusten on määrä kadota koko maasta.

Pelastuslaitos muistuttaa, että tulentekijän on kaikesta huolimatta syytä olla varovainen. Kunkin kunnan avotulen sytyttämisestä antamia ohjeita on noudatettava, ja maanomistajalta on kysyttävä lupa avotulentekoa varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuotiota tai kokkoa pystyttävän on tarkistettava alueella olevat ruohikko- ja metsäpalovaroitukset. Ajankohtaisen tiedon asiasta saa selville Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt