Turun puukottajan avustaja: Bouanane ei ole katunut – ”Hän on todennut, että näin piti tapahtua”

rac

Julkaistu:

IS tapasi Turun puukottajan avustajan Turun vankilassa tiistaina.
Turun joukkopuukottaja Abderrahman Bouanane tapasi avustajansa Kaarle Gummeruksen Turun vankilassa tiistaina. Gummerus kävi päämiehensä kanssa tuomiota läpi yli tunnin.

Onko päämiehenne osoittanut teille minkäänlaista katumusta tästä teostaan?

– Hän on suhtautunut asiaan aina samalla tavalla, ihan neutraalisti. Ei hän ole sillä mitenkään rehennellyt, mutta ei hän ole sitä myöskään sen enempää katunut. Hän on todennut, että näin on tapahtunut ja näin on pitänyt tapahtua, Gummerus kommentoi Ilta-Sanomille vankilassa.

Hänen mukaansa Bouanane ei edelleenkään myönnä tarkoituksenaan olleen aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa. Se on yksi keskeinen peruste, miksi tuomio tuli terroristisesta tarkoituksesta.

– Tuomioistuin on perustellut terroristisen tarkoituksen lyhyesti ja mutkien kautta. Sillä on merkitystä myös päämieheni vapautumisen kannalta.

Gummeruksen mukaan Bouanane ilmoittaa tässä vaiheessa tyytymättömyytensä tuomioon.

– Tässä vaiheessa ilmoitan tyytymättömyyttä joka tapauksessa. Sen jälkeen teen yksityiskohtaisempaa analyysiä, voimmeko hyväksyä murhat. Tällä hetkellä keskeisimmäksi kysymykseksi nousee, onko näissä kyse terrorismirikoksista vai ei.

Gummerus odottaa vielä arabiankielistä käännöstä tuomiosta.

– Murhan osalta raasta ja julmasta tekotavasta meillä on erimielisyyksiä. Kaikkia tuomion yksityiskohtia emme hyväksy.

Gummerus arvioi, että Turun hovioikeus käsittelee tapausta noin vuoden kuluttua.