Jari Aarnio ja ex-jengipomo Keijo Vilhunen pääsivät vapaaksi odottamaan tuomiota

Hovioikeuden tuomio valmistuu vasta ensi vuonna.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio.

19.6.2018 13:54

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomittu Keijo Vilhunen on päästettävä vapaaksi, totesi Helsingin hovioikeus. Hovioikeus katsoi, että poikkeuksellisen pitkän tutkintavankeusajan vuoksi vangittuna pitäminen olisi kohtuutonta, koska tuomion antaminen siirtyy ensi vuoden puolelle. Muutoin pitkä käräjätuomio antaisi edellytykset vangittuna pitämiseen.

Sekä Aarnio että Vilhunen tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen. Aarnio tuomittiin käräjillä muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista ja Vilhunen muun muassa törkeistä huumerikoksista. Molemmat hakevat hovissa muutosta tuomioon.

Jari Aarnio ei tänään ollut oikeussalissa. Kun Vilhunen lähti poistumaan vangittujen tapaan ulos salin takaovesta, puheenjohtaja huomautti, että Vilhunen voi lähteä myös etuoven kautta. Silmin nähden ilahtunut Vilhunen valitsi kuitenkin tutun ja turvallisen takaoven.

Keijo Vilhunen arkistokuvassa.

Käräjätuomion lisäksi Aarniolla oli kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta. Tämän tuomion Aarnio on jo istunut.

Oikeus katsoi, että Aarniolla oli kaksoisrooli seurantalaiteyhtiö Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeuden mukaan yhtiötä omisti bulvaanirakenteen avulla myös ex-jengipomo Vilhunen.

Tänään viimeisetkin syytetyt antoivat oikeudessa loppulausuntonsa eli viimeiset puheenvuorot ennen tuomiota, minkä jälkeen hovioikeus vetäytyy ratkaisemaan juttua ja kirjoittamaan tuomiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?