Martti Ahtisaari piti päätöspuheen Kultaranta-keskusteluissa

Presidentti Sauli Niinistö isännöi kuudetta kertaa Kultaranta-keskusteluja Naantalin kesäasunnollaan.

Presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin osallistuvat muun muassa Carl Bildt ja Martti Ahtisaari.

17.6.2018 12:29

Maailmanpolitiikan kuumat kysymykset ovat keskiössä Naantalissa sunnuntaina ja maanantaina presidentti Sauli Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa. ISTV näyttää suorana lähetyksenä kello 16 alkavan presidentti Niinistön noin puoli tuntia kestävän tiedotustilaisuuden.

Katso Niinistön kello 16 pitämä tiedotustilaisuus alla olevalta videolta.

 

Varsinaiset Kultaranta-keskustelut alkavat kello 18 presidentti Niinistön avauspuheenvuorolla. IS näyttää suorana myös presidentin avauspuheenvuoron ja sitä seuraavan ensimmäisen keskustelun, joka käydään otsikolla ”Voima ja vahvuus vai yhteinen järjestys?”. Kultarannan ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelut keskittyvät tänä vuonna kansainvälisen järjestyksen tilaan ja tulevaisuuteen.

Ensimmäiseen keskusteluun osallistuvat osallistuvat YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajcak, Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt sekä OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi.

Tilaisuuden loppusanat lausuu presidentti ja rauhannobelisti Martti Ahtisaari. ISTV näyttää myös klo 19.30 alkavan Ahtisaaren puheenvuoron suorana lähetyksenä. Lähetys päättyy Ahtisaaren sanoihin.

Keskustelut jatkuvat maanataina otsikolla ”Täällä EU, kuuleeko kukaan?”. Keskustelussa etsitään keinoja EU:n yhtenäisyyden vahvistamiseksi. Esillä ovat myös Suomen tavoitteet EU:ssa. Keskusteluun osallistuvat pääministeri Juha Sipilä (kesk) Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sekä Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.

Keskustelujen päätösistunnossa pohditaan talouden ja ympäristön hyvinvoinnin yhteensovittamiseen. Kultarantaan saapuu myös YK:n pääsihteeri António Guterres. Hän tapaa presidentti Niinistön kahdenkesken ja pitää Kultaranta-keskustelujen päätöspuheenvuoron.

ISTV lähettää suorana presidentti Niinistön ja Guterresin päätössanat kello 16.05. Keskusteluihin osallistuu noin sata yhteiskunnallista vaikuttajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?