Oikeus määräsi Turun puukottajan maksamaan yli puolen miljoonan korvaukset uhreille ja läheisille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oikeus määräsi Turun puukottajan maksamaan yli puolen miljoonan korvaukset uhreille ja läheisille

Oikeus määräsi tuntuvat korvaukset.

15.6.2018 13:52 | Päivitetty 15.6.2018 14:55

Oikeus on määrännyt Turun puukottajan Abderrahman Bouananen maksamaan korvauksia iskun henkiin jääneille uhreille ja kuolleiden omaisille yhteensä yli 470 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan ensimmäistä uhria auttamaan tulleelle miehelle lähes tuhannen euron kuukausikorvausta, kunnes tämä täyttää 65 vuotta. Mies haavoittui pysyvästi eikä kykene enää tekemään töitä.

Yllä olevalla videolla Abderrahman Bouanane oikeuskäsittelyn ensimmäisenä päivänä.

Useille uhreille on jäänyt pysyviä haittoja, ja puukottajan teot ovat aiheuttaneet kärsimysten, kivun ja kulujen lisäksi myös ansionmenetyksiä. Lisäksi oikeus määräsi puukottajan maksamaan mittavan summan oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus piti elokuista iskua terroritekona ja tuomitsi puukottajan elinkautiseen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksan yrityksestä.

Valtiokonttorin mukaan kaikki uhreille tuomitut korvaukset ja oikeudenkäyntikulut maksaa valtio, joka perii korvaukset tuomitulta, sikäli kun häneltä voidaan periä jotain. Kuolleiden ihmisten läheisten kärsimyskorvauksia valtio ei kuitenkaan lain nojalla voi maksaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?