Oriveden kaksoismurhaaja pääsee vapauteen

Julkaistu:

Vapautuessaan mies on ollut vankilassa 18 vuotta ja 4 kuukautta.
Helsingin hovioikeus päätti vapauttamisesta tänään perjantaina.

– Hakija on ollut vapautensa menettäneenä lähes 17 vuotta. Hovioikeus katsoi, että hakijan vapauttamista puolsivat vankilassa oloajan pituus ja rangaistuksen viimeaikainen ongelmaton suorittaminen sekä se, että hänellä on tiedossa asunto ja työpaikka, Helsingin hovioikeus perustelee.

Oikeuden mielestä vapauttamista vastaan puhui kahden murhan ”tavanomaista suurempi moitittavuus ja eräät Psykiatrisen vankisairaalan lausunnossa todetut seikat”. Hovioikeuden kokonaisarvion mukaan 50-vuotiaan miehen vapauttamiselle ei ollut kuitenkaan esteitä.

– Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että hakija voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, ja määräsi vapauttamispäiväksi 30.11.2019. Tällöin vankilassa oloaikaa tulee kertyneeksi noin 18 vuotta 4 kuukautta, Helsingin hovioikeus kirjoittaa.

Miehen tekemät kaksi murhaa ja muut rikokset, kuten pahoinpitely, tapahtuivat Orivedellä vuonna 2001. Mies murhasi toisen uhrin ampumalla. Toiseen, niin ikään ampumalla tehtyyn murhaan, mies syyllistyi tekijäkumppanin kanssa.