Kotimaa

Työsopimuksiin ilmestynyt Me too -pykäliä – elokuvaohjaajien liitto huolestui

Julkaistu:

Irtisanominen helpottuu ja ohjaaja joutuu maksamaan viulut, Suomen Elokuvaohjaajaliitto pelkää Me too -pykälästä.
Elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen aiheuttama kohu pelästytti tuotantoyhtiöt. Ne ovat alkaneet ujuttaa ohjaajien uusiin työsopimuksiin erillisiä Me too -pykäliä.

Työsopimuksessa ohjaaja vakuuttaa, että hän on nuhteeton henkilö. Hän sitoutuu siihen, että tuotantoyhtiö voi tarvittaessa turvautua irtisanomisiin. Jos tuotantoyhtiö purkaa työsuhteen, ohjaaja voi joutua vastaamaan kustannuksista.

– Muutama tapaus on tullut tietoon, Suomen Elokuvaohjaajaliiton toiminnanjohtaja Kaarina Silvennoinen kertoo tilanteesta.

Silvennoinen sanoo, että Me too -lausekkeet on kirjoitettu hyvin avoimiksi. Sopimusluonnoksissa ei puhuta suoranaisesta seksuaalisesta häirinnästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pykälissä puhutaan tuotantoyhtiön kokemasta mainerikkomuksesta. Potkujen perustaksi riittävät sellaiset seikat, jotka voivat vaarantaa tuotantoyhtiön maineen.

– Sehän voi käsittää ihan mitä vaan. Mikä tahansa käytös voitaisiin lukea sopimusrikkomuksen alle.

Suomen Elokuvaohjaajaliitto vastustaa kyseisiä sopimuskirjauksia.

Liiton kanta on, että nykyisessä työlainsäädännössä on pykälä häirintätilanteita varten. Erillinen sopimuskirjaus on asiaton.

– Meidän jäsenistömme on peloissaan siitä, että tästä tulee alalla noudatettava käytäntö.

Silvennoisen tietoon ei ole tullut, että joku ohjaajista olisi allekirjoittanut Me too -pykälän.

Silvennoinen lisää, että ohjaajan omassa päätännässä on, minkälaisen sopimuksen hän lopulta allekirjoittaa tuotantoyhtiön kanssa.

– Tämä ala on pieni, toimijoita ei ole kovin montaa. Työntekijät ovat tosi alisteisessa asemassa, kun heille tarjotaan työsopimusta. Ohjaajilla on suuri paine ottaa vastaan työt, joita heille tarjotaan.

Metoo-ohjeista sopu

Elokuva- ja viihdealan häirintäkohun kiihdyttyä Suomen elokuva-alan järjestöt laativat yhteisen ohjeistuksen seksuaalisen häirinnän estämiseksi.

Kaikki alan järjestöt allekirjoittivat keväällä Me too -ohjeistuksen. Ohjeissa muistutetaan, että seksuaaliseen häirintään on nollatoleranssi.

Silvennoinen kertoo, että jotkut tuotantoyhtiöt ovat lisänneet työsopimuksiin viittauksen näihin ohjeistuksiin.

Silvennoisella ei ole mitään sitä vastaan, että työsopimuksissa viitataan ohjeistuksiin.

– On asiallista muistuttaa siitä, että työpaikalla tulee käyttäytyä toimintamallin mukaan.

Tuotantoyhtiöiden etujärjestön APFI:n edustaja ei ole kuullut sopimuksista.

– Työsopimukset ovat tuotantoyhtiöiden ja tekijän välisiä, en pysty sanomaan yksittäisistä sopimuksista, APFI:n hallituksen puheenjohtaja Mika Toivainen kommentoi.

Toivainen uskoo, että julkinen kohu on vaikuttanut siihen, että asiat on tuotu jopa työsopimustasolle.