Kotimaa

Ylen juontajan vaivalla laitettu vuoden 1966 kupla­volkkari ilmi­liekeissä Helsingissä

Julkaistu:

Vuosimallin 1966 Kuplavolkkari syttyi tuleen Helsingin Hietalahdessa torstaina iltapäivällä. Pelastuslaitos sai tapauksesta hälytyksen kello 17.25.
Paloesimies Jari Granberg Erottajan paloasemalta kertoo, että palo sai alkunsa auton moottoritilassa. Tarkkaa syttymissyytä ei ole tiedossa.

Palo sai alkunsa kesken ajon. Auton omistaja, Ylen ruotsinkielisen lastenohjelman Buu-klubbenin juontaja Staffan Gräsbeck kertoo, että auton moottoritilassa poksahti, jonka jälkeen hän käänsi auton tien sivuun. Silloin hän huomasi, että takatilasta nousee savua.

Sen jälkeen olikin jo tilanne päällä.

– Se meni sitten nopeasti, kun tuli liekit esiin. Hampton Bay -ravintolasta ne toivat tuommoisen sammuttimen ja sattumalta paikalle osunut poliisikin auttoi siinä ja yritti sammuttaa. Siinä vaiheessa kuitenkin oli jo vähän liian myöhäistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lopulta paikalle tuli palokunta, joka sammutti auton vedellä.

Mittava remontti

Auto ei palanut maan tasalle, mutta se vaatii kuitenkin mittavan remontin. Koko moottoritila meni autossa Gräsbeckin sanojen mukaan ”uuteen uskoon”. Myös auton takalasi meni rikki.


Hinausautoa onnettomuuspaikalla odottanut Gärsbeck ei vielä tiennyt, aikooko hän kunnostaa autonsa takaisin ajokuntoon. Hän kertoo, että hän on kunnostanut autoa kolmisen vuotta. Viimeksi auto oli huollossa puolitoista kuukautta sitten.

– Tämä oli kyllä ihan hyvässä kunnossa, mies toteaa.

Rahaa auton huoltamiseen ja korjaamiseen on ehtinyt palaa Gräsbeckin arvion mukaan kolmisen tuhatta euroa. Ongelma on, että kuplavolkkarit eivät ole hirveän arvokkaita.

– Tähän remonttiin menisi kyllä enemmän rahaa kuin mikä tämän arvo on, Gräsbeck pohti.

Kupla on ainoa vanha auto, jonka mies omistaa.

Paloesimies Granberg sanoo, ettei Volkkarista lähtenyt palo uhannut missään vaiheessa muita autoja tai rakennuksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt