Kotimaa

Junailiko Aarnio huumetynnyrit Suomeen? Hovituomio Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa julki vasta ensi vuonna

Julkaistu:

Tuomio menee ensi vuoden puolelle.
Hovioikeuden tuomio Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa tulee julki vasta ensi vuoden puolella, kertoo oikeuden puheenjohtaja medialle. Mittavan oikeudenkäynnin näytön arvioinnissa menee kuukausia, koska loppulausunnot ovat parhaillaan käynnissä.

Tänään on kuultu Aarnion puolustuksen viimeistä puheenvuoroa ennen tuomiota. Syyttäjän loppulausunto puolestaan kuultiin tiistaina.

Syyttäjä uskoo, että Jari Aarnio on Pasilan mies, joka on masinoinut tai pyrkinyt masinoimaan muun muassa puhelinliikenteen perusteella satojen kilojen huumetynnyrit Suomeen.

Aarnion puolustus sanoo, että Pasilan miestä ei ole olemassa. Keskusrikospoliisi sai puolustuksen mukaan tutkinnassa haaviinsa tukun tietoja huumepoliisin yhteyspuhelimista, joilla on pidetty yhteyttä alamaailman tietolähteisiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aarnio tuomittiin käräjillä 10 vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Lisäksi Aarniolla on kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta.

Oikeus katsoi, että Aarniolla oli kaksoisrooli Trevocissa ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Yhtiötä omisti oikeuden mukaan bulvaanirakenteen avulla myös ex-rikollispomo Keijo Vilhunen.