Kotimaa

3 200 litraa olutta ja 435 litraa viinaa Virosta: Trokari väitti tuoneensa kaiken omaan käyttöön, ja elämä oli yhtä tähtisumua

Julkaistu:

Lahtelainen mies toi Virosta runsaan kolmen vuoden aikana 3200 litraa olutta ja 435 litraa viinaa, jotka hän myi janoisille asiakkaille.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen alkoholirikoksesta, veropetoksesta ja huumausainerikoksesta.

Laittomasta alkoholijuomien myynnistä mies kuittasi voittoa ja hänet määrättiin menettämään valtiolle hyötynä saamansa 17600 euroa ja verottajalle 14000 euroa.

48-vuotias mies kiisti myyneensä Virosta tuomansa juomat. Hän kertoi käyttäneensä ne omiin tarpeisiinsa ja elämä olikin ollut yhtä humalaa ja tähtisumua, mies kertoi oikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi lahtelaismiehen syyttäjän vaatimusten mukaisesti eikä uskonut miehen kertomusta, jonka mukaan oli tuonut juomat vain omaan käyttöönsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkoholimäärä oli niin suuri, että sen juomisessa olisi ollut yhdelle kovallekin juopolle tekemistä. Oikeudessa laskettiin, että hänen olisi pitänyt juoda päivittäin noin 10 pulloa olutta ja puoli litraa 40-prosenttista alkoholia.

Mies teki syyttäjän mukaan 31 matkaa Viroon ja toi juomat omalla autollaan kotiinsa. Käynnit olivat pääsääntöisesti pikakäyntejä Tallinnassa. Lyhimmillään hän oli perillä autoineen vain tunnin.

Poliisi nappasi miehen kiinni lasteineen tien päältä syksyllä 2015. Autossa oli tuolloin 24 laatikollista olutta ja seitsemän laatikollista viinaa.

Hän myi juomat asiakkailleen 2-4-kertaisella hinnalla verrattuna ostohintaan.

Asiakaskuntaa trokari palveli tarvittaessa läpi vuorokauden ja toimitti pullot kotiovelle saakka.

Maksuliikenne hoitui vähin luottotappioin. Mies piti hallussaan seitsemän suurasiakkaan pankkikortit, joilla siirsi rahaa tililleen.

Pieniä muutaman kympin tilisiirtoja kertyi satoja, yhteissummaltaan lähes 30000 euroa.

Miehellä ei ollut ennestään rikosrekisteriä. Käräjäoikeus antoi jutussa ratkaisun tiistaina.