Kotimaa

Nyt tulee hyytävä yö – lämpötila romahtaa jopa 15 astetta

Julkaistu:

SÄÄ
Ensi yönä lämpötila putoaa koko maassa. Loppuviikosta hätyytellään jälleen hellerajaa.
Torstain vastaisesta yöstä tulee yksi kesäkuun kylmimmistä. Korkeapaine tuo hallaa ja jopa yöpakkasia Suomenselälle maan keskiosiin. Lämpötila putoaa Lapissa ja Pohjanmaalla nollan tuntumaan, ja maan etelä- ja keskiosissakin värjötellään.

– Ensi yö tulee olemaan viileä. Myös etelässä mennään alle viiteen asteeseen, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomala Ilmatieteen laitokselta.

Alkukesästä hallayöt ovat melko tyypillisiä, mutta lämpötilan putoaminen yli kahdestakymmenestä nollan paikkeille saattaa tuntua rajulta, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Ero yö- ja päivälämpötilan välillä on paikoin jopa 15 astetta.

– Muina öinä lämmintä ilmaa virtaa sen verran, ettei yölämpötila pääse enää laskemaan näin paljon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyytävän yön jälkeen elohopea kohoaa takaisin yli 20 asteeseen. Torstaina maan etelä- ja länsiosissa saadaan jälleen nauttia 21–22 asteen lämmöstä, vaikkakin yksittäisiä sadekuuroja saattaa esiintyä. Viikonloppua kohti sää lämpenee entisestään.

– Perjantaina ja lauantaina sää on etelässä poutainen ja lämmin. Lämpötila kohoaa molempina päivinä 23–24 asteen tuntumaan. Sunnuntaina voi jo mennä helleraja rikki, Tuomala povaa.

Lapissa on koko viikon pilvistä ja sateista, ja lämpötilat pysyttelevät 13–18 asteessa.

– Lauantaina Lapissa saattaa olla jopa ukkosia, Tuomala sanoo.

Tänään keskiviikkona sää on laajalti pilvinen. Paikallisia sadekuuroja tulee lähinnä maan keskiosassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt