Kotimaa

Poliisi löysi 2,5 kiloa amfetamiinia rappukäytävästä Helsingin Itä­keskuksessa – laaja huumevyyhti selvisi

Julkaistu:

Helsingin poliisi on selvittänyt suuren huumausainerikoskokonaisuuden.
Helsingin poliisi kertoo selvittäneensä suuren rikoskokonaisuuden koskien amfetamiinin ja Subutexin myyntiä. Rikokset ovat tapahtuneet pääosin Helsingissä viime kesän ja tämän vuoden kevään välillä. Pääepäillyt on otettu kiinni huhtikuussa.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että epäillyt ovat levittäneet yhteensä noin viisi kiloa amfetamiinia ja noin 12 000 Subutex-tablettia. Tästä määrästä poliisi on takavarikoinut noin 3,5 kiloa amfetamiinia ja noin tuhat tablettia Subutexia.

– Suurin yksittäinen amfetamiinitakavarikko tehtiin Itäkeskuksessa. Kerrostalon rappukäytävään piilotetussa kätkössä oli noin 2,5 kiloa amfetamiinia. Suurin Subutex-takavarikko, noin 700 tablettia, tehtiin yksityisasunnossa Kontulassa, kertoo rikoskomisario Kaarle Lehmus Helsingin poliisilaitokselta poliisin tiedotteessa.

Levitettyjen huumeiden arvo on ollut 415 000 ja 775 000 euron välillä. Amfetamiinin hinta on noin 35 euroa grammaa kohden ja yhden Subutex-tabletin hinta noin 20–50 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puolen gramman annosta amfetamiinia pidetään yliannostuksena, joka voi tappaa. Viisi kiloa amfetamiinia riittää siis yli 10 000 annokseen.

Huumeiden lisäksi poliisi on takavarikoinut noin 25 000 euroa käteistä rahaa, jonka epäillään olevan peräisin huumekaupoista.

Poliisi kertoo päässeensä epäiltyjen jäljille omien tutkimustensa kautta.

– Esitutkinnassa on tutkittu noin pariakymmentä epäiltyä, joista kymmenen on edelleen vangittuina. Vangitut pääepäillyt ovat 20–40-vuotiaita miehiä, joita kaikkia epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Muita noin kymmentä henkilöä epäillään pääasiassa perusmuotoisista huumausainerikoksista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus Helsingin poliisilaitokselta kertoo poliisin tiedotteessa.

Esitutkinta valmistuu lähipäivinä, ja asia siirtyy syyteharkintaan tämän viikon aikana.