Kotimaa

Porilainen Mäkelän pariskunta ajoi Latviaan ja säästi satasia alko-ostoksissa – tältä näyttää täysi lasti mökki-illanviettoja varten

Julkaistu:

Kun Ainazin SuperAlkossa haastattelee ihmisiä, selviää nopeasti, että suurin osa suomalaisista ovat Latvian puolella vain osana Pärnun matkaa.
Kun suomalainen hakee viinaa Virosta, kyseessä on usein päiväretki, jolloin laivalla tullaan takaisin muutaman maissa vietetyn tunnin jälkeen.

Tällaisen matkan voi kuitenkin tehdä myös Latviaan. Tämän todistaa porilaispariskunta Jani ja Suvi Mäkelä.

He lähtivät Porista aamukuudelta keskiviikkona, tulivat yli Helsingistä Tallink Megastarilla kello 10.30 ja ajoivat siitä Ainaziin.

Pariskunta pakkasi ostoksensa matkailuautoon ja lähtivät takaisin Tallinnaan. He ylittivät Suomenlahden kello 22.30 lähteneellä paatilla ja ajoivat takaisin Poriin.


Pariskunta sanoo, että he kävivät ennen noin kerran vuodessa Tallinnassa hakemassa juomaa kesämökilleen. Nyt he olivat ensimmäistä kertaa Latviassa. Jani Mäkelän laskujen mukaan pariskunta säästi muutamia satasia ajaessaan Latviaan verrattuna siihen, jos he olisivat ostaneet juomansa Tallinnasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Juomaa tarttuikin mukaan lähes täysi matkailuautollinen.

Pari kertoo, että juomat menevät kesämökille, jossa niitä juodaan yhdessä kavereiden kanssa illanvietoissa. Siitä, matkaavatko he tulevaisuudessakin hakemaan alkoholinsa Latviasta, ei ole vielä varmuutta.

– Jos hinnat pysyvät tällaisena, niin miksi ei, Jani Mäkelä toteaa.

Lue lisää: Viinaralli tyrehtyi: alkoholia tuotiin Suomeen ennätyksellisen vähän

IS vertaili juomien hinnat Virossa, Latviassa ja laivoilla. Voit lukea selvityksen maanantain painetusta lehdestä. Se on ilmestynyt myös digilehtenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt