Jari Sillanpäähän liittyvässä huume­vyyhdissä on syytettynä 12 ihmistä – IS selvitti taustat ja aiemmat rikokset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpäähän liittyvässä huume­vyyhdissä on syytettynä 12 ihmistä – IS selvitti taustat ja aiemmat rikokset

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää joutuu jälleen vastaamaan huumesyytteisiin. Samassa kokonaisuudessa on epäiltyinä myös muita ihmisiä, joilla on aiempia huume- tai dopingtuomioita.

11.6.2018 10:53

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää sai uusimmat rikossyytteensä torstaina.

Häntä syytetään kahdesta huumausainerikoksesta. Sillanpää on myöntänyt käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdetarkoitukseen vuodesta 2014 asti.

– Sillanpää on esitutkinnassa myöntänyt hankkineensa metamfetamiinia sekä omaa käyttöään varten, että juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä, noin 1–10 gramman eriä vuosina 2014–2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 grammaa, Sillanpään asianajaja Juha Räihä kirjoitti Sillanpään Facebook-sivuilla julkaistussa tekstissä maaliskuussa.

Lue lisää: Jari Sillanpää kommentoi pidätystään ensimmäistä kertaa

– Meillä on kaikilla omat riippakivemme ja haasteet elämässä. Pieniä ja suuria, Sillanpää totesi itse saman tekstin yhteydessä.

Sillanpää kertoi myös MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä maaliskuun lopussa olevansa narkomaani ja olleensa alkoholisti.

Sillanpäällä on kontollaan aiempi, lainvoimainen tuomio rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Tuomion mukaan hän ajoi metamfetamiinin vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa viime vuoden syyskuussa. Sillanpää sai 50 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan lähes 24 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan tässä uudessa huumevyyhdissä on Sillanpään lisäksi syytettynä 11 ihmistä, joista kuudella ei ole IS:n selvityksen mukaan aiempia rikostuomioita.

Pääepäillyn, eli 50-vuotiaan miehen epäillään tuoneen aineet maahan. Muiden syytettyjen, kuten Sillanpään, epäillään ostaneen huumeita maahantuojalta omaan käyttöön.

Yhtä lukuun ottamatta kaikkia epäiltyjä ostajia epäillään perusmuotoisista huumausainerikoksista. Yhtä ostajaa syytetään yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta. Kahdesta huumausainerikoksesta syytetään esimerkiksi Sillanpään miesystävää Siim Bahmatsovia. IS:n selvityksen mukaan hänellä ei ole kontollaan aiempia rikostuomioita Suomessa.

Jari Sillanpään miesystävä Siim Bahmatsov sai hänkin syytteen huumausainerikoksesta. Bahmatsovilla ei ole IS:n selvityksen perusteella aiempia rikostuomioita Suomessa.­

Lue lisää: Myös Sillanpään miesystävälle syyte metamfetamiinijutussa

Epäiltyä maahantuojaa syytetään useista törkeistä huumausainerikoksista ja perusmuotoisista huumausainerikoksista.

IS:n tekemän selvityksen mukaan hän ei ole saanut aiempia rikostuomioita. IS:n tietojen mukaan mies on ollut Sillanpään läheisen ystävän yhtiökumppani. Mies on ollut toimitusjohtaja ja vähemmistöosakas yhtiössä, jonka pääomistaja Sillanpään ystävä oli.

IS:n tietojen mukaan mies on ollut myös tutkintavankeudessa, mutta hän odottaa oikeuskäsittelyä nyt vapaalla jalalla.

IS:n tekemän selvityksen mukaan Sillanpään lisäksi vain yhdellä syytetyistä on huumausainerikostuomio.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen maaliskuussa kuuteen päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 150 euroa. Hän tilasi Puolasta 1,2 grammaa metamfetamiinia, mutta Tulli sai haltuunsa miehelle lähetetyn postipaketin vuoden 2015 joulukuussa.

35-vuotiasta miestä syytetään Sillanpää-kokonaisuuteen liittyvän huumausainerikoksen lisäksi toisesta huumausainerikoksesta, mutta sitä on tarkoitus käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa vasta marraskuussa. Hänellä ei ole aiempia tuomioita.

Näiden lisäksi kaksi miestä on sekaantunut dopingaineisiin noin kymmenen vuotta sitten.

55-vuotias mies tuomittiin dopingrikoksesta ja lievästä dopingrikoksesta 25 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 875 euroa. Hän toi Suomeen 40 kappaletta dopingaineita sisältäviä tabletteja sekä 17 kappaletta dopingaineita sisältäviä annospusseja.

41-vuotias mies puolestaan toi Suomeen 20 kappaletta dopingaineita sisältäviä tabletteja sekä neljä kappaletta dopingaineita sisältäneitä ampulleja. Mies sai doping­rikoksesta 20 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 580 euroa.

Yhdellä syytetyistä on puolestaan rattijuopumustuomio. 57-vuotias mies ajoi humalassa Alavudella vuoden 2014 syyskuussa. Mies sai 55 päiväsakkoa, joka nousi hänen tuloillaan peräti 5 500 euroon. Kolmea vuotta aiemmin hän sai 70 euron rikesakon liiallisesta ylinopeudesta.

Hän on toiminut esimerkiksi toimitusjohtajana luontomatkailuyrityksessä. Hän on myös se epäilty ostaja, jota syytetään törkeästä huumausainerikoksesta.

Sillanpäähän liittyvää asia­kokonaisuutta käsiteltäneen Helsingin käräjäoikeudessa elokuussa.

Jari Sillanpää veti ensimmäisen keikkansa huumesyyteuutisen jälkeen 8. kesäkuuta Ylöjärvellä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?