Kotimaa

Heikin, 65, silmälasit ja hopeinen polkupyörä löytyivät – etsintöjen luonne muuttui

Julkaistu: , Päivitetty:

Joensuun Kiihtelysvaarassa kadonneen Heikin etsintöjä jatketaan tänään.
Joensuun Kiihtelysvaarassa kadonnutta 65-vuotiasta Heikki Piiroista ei löytynyt sunnuntaina huolimatta poliisin, vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja muiden viranomaisten etsinnöistä. Piiroista on etsitty muun muassa helikopterin, sukeltajien ja poliisikoiran avulla.

Etsinnöissä löytyi kuitenkin Piiroisen silmälasit tieltä, joka kulki aivan järven rannalla. Myöhemmin sukeltajat löysivät Piiroisen käyttämän hopeisen polkupyörän vedestä Melakkojärveltä. Viimeinen havainto Heikki Piiroisesta on perjantai-illalta, jolloin hän oli pyörällä liikenteessä.

– On mahdollista, että myös Heikki löytyy järvestä, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo.

Poliisi kertoo, että etsinnöissä ei enää ensisijaisesti keskitytä hengen pelastamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Etsinnät muuttuvat henkeä pelastavasta etsinnästä niin sanotusti tutkintapainotteiseksi, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tällä hetkellä etsinnät eivät ole käynnissä, vaan poliisi keskittyy löydetyn tiedon analysointiin. Järven lisäksi myös muut tutkimuslinjat ovat avoinna.

Poliisi aikoo tutkia järveä koirien ja sukeltajien kanssa. Poliisilla ei ole omia sukeltajia, vaan sukeltajat tulevat joko pelastuslaitokselta tai rajavartiolaitokselta.

– Kartoitamme myös koiraresursseja. Niitä täytyy tilata lisää. Eilen tutkinnassa oli yksi koira, jolla on hellepäivänä kova työ, poliisista kerrotaan.

Poliisin mukaan Melakkajärvi on iso järvi, jossa on syviä kohtia. Järvi sijaitsee Oskolan kylän luona noin 15 kilometriä Kiihtelysvaaran kirkonkylältä. Poliisi pyrkii rauhoittamaan alueen tutkintojen helpottamiseksi.

Poliisi toivoo edelleen havaintoja miehestä Melakkojärven läheisyydessä 8.–10.6. välisellä ajalla.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta.