Muuttuva taksilaki aiheuttaa kuskien keskuudessa huolta ja epävarmuutta: ”Sirkus alkaa 1.7., ja se on äärimmäisen sekava ” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Muuttuva taksilaki aiheuttaa kuskien keskuudessa huolta ja epävarmuutta: ”Sirkus alkaa 1.7., ja se on äärimmäisen sekava ”

Vaikka alle kuukauden päästä jokaisessa taksissa on oltava selkeästi esillä tiedot hinnoittelusta, ei kuskien keskuudessa vielä tiedetä, miten velvollisuus tullaan hoitamaan.

7.6.2018 7:58

Kyselykierros Helsingin rautatieaseman taksitolpalla paljasti, että kuskeille ei ole tullut vielä lainkaan selväksi, mitä heidän käytännön tasolla tulee tehdä.

Ismael Farah kertoo osallistuneensa koulutuksiin, mutta on silti epätietoinen, miten hänen käytännössä pitää heinäkuussa toimia. Hän kuitenkin luottaa siihen, että heinäkuuhun mennessä sävelet ovat selvät ja asiakas lopulta voittaa uudistuksessa.

– Uskon, että muutos lisää kilpailua yritysten välillä, mutta erot eivät tule olemaan isoja. Toivon, ettei hinnoista tule taistelua ja riitaa. Asiakkaalle tärkeintä on tyytyväisyys palvelun laatuun, ja uskon uudistuksen parantavan laatua, Farah pohtii.

Tavanomaisesti asiakkaat ovat ottaneet jonon ensimmäisen taksin, mutta jatkossa voi käydä kilpailuttamassa hintoja eri yhtiöiden autoilla. Jonotusjärjestelmän Farah toivoo säilyvän uudistuksessa.

– Tämä on ollut hyvä ja mielestäni paras tapa, hän sanoo.

Ismael Farah kertoo osallistuneensa koulutuksiin, mutta on silti epätietoinen, miten hänen käytännössä pitää heinäkuussa toimia.­

Pekka Haltia kuuluu Helsingin taksiautoilijat ry:hyn. Brändiä luodessa on tiedotettu, että jatkossa toimitaan suurin piirtein kuten aiemminkin.

– Sirkus alkaa 1.7., se on äärimmäisen sekava ja siitä kärsii ennen kaikkea valtio ja asiakas. Toki järjestelmä tulee olemaan kirjava ja puhun vain meidän puolesta. Erilaisia vaihtoehtoja kehitellään ja on työn alla, joten en voi enkä saa vielä tarkemmin kommentoida, Haltia sanoo.

Pekka Haltia epäilee, että järjestelmästä tulee kirjava.­

Jyrki Karkkulainen epäilee, ettei kukaan oikein tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Normaalilla taksalla mennään ainakin toistaiseksi, en tiedä kuka kilpailee ja kenen kanssa. Ei siitä ole tullut hirveästi toisten kanssa keskusteltua, kun ei tiedetä, mistä puhutaan. Ei sitä minun ymmärtääkseni tiedä kukaan, miten tämä homma oikein jatkuu, Karkkulainen pohtii.

Jyrki Karkkulainen ajaa normaalilla taksalla ainakin toistaiseksi.­

Miikka Kouvonen harmittelee sitä, ettei ole saanut juurikaan informaatiota.

– Ei ole informoitu vielä toistaiseksi mitenkään. Myöhemmin tullaan palaamaan asiaan ja ilmoittamaan. Isot toimijat ainakin toimivat näin. Olemme vielä ihan pimennossa itse. Jokaista totta kai kiinnostaa, miten hommat jatkossa menee. Ylipäätään kun tulevista hinnoista ei ole mitään tietoa. Epätietoisuus aiheuttaa tietysti vähän hämmennystä ja huolta, Kouvonen sanoo.

Miikka Kouvonen ei ole toistaiseksi saanut tietoa muutoksista.­

Kari Juurinen ihmettelee sitä, miten hinnoittelu selviää asiakkaille.

– En tiedä, miten täällä asema-aukiolla esimerkiksi tapahtuu. Että käykö asiakas kysymässä jokaiselta, mitä maksaa. Voi olla, että tämä on vähän villi länsi uudistuksen jälkeen. Minusta tuntuu, että taksitolpat tulevat häviämään. Niillä alueilla voi seistä taksi, missä se on luvallista, mutta taksitolpat menettävät merkitystään.

– Käykö asiakas kysymässä jokaiselta, mitä kyyti maksaa, Kari Juurinen ihmettelee muutoksia.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?