9 upeaa kuvaa: Tältä näytti Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin taidokas esitys Kaivopuiston yllä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

9 upeaa kuvaa: Tältä näytti Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin taidokas esitys Kaivopuiston yllä

Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks ihastutti Etelä-Helsingin ilmatilassa lauantaina.


2.6.2018 17:28

Etelä-Helsingissä ikkunat helisivät lauantaina, kun Hornet-hävittäjä ja ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks kaartelivat iltapäivällä Helsingin taivaalla. Kaivopuiston eteläpuolella järjestetty lentonäytös kuului osaksi keskiviikosta lähtien vietettyä Puolustusvoimat 100 vuotta -juhlaviikkoa Helsingissä.

Midnight Hawks -taitolento-osasto on esitellyt ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien.

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuodeksi taitolento-osasto on uusinut ohjelmansa. Ilmavoimien mukaan esitys koostuu tiivislennosta sekä hajotusosiosta, jossa nähdään taidokkaita ja vauhdikkaita lentoliikkeitä. Matalimmillaan lentokorkeutta on vain noin 100 metriä, ja Hawksien nopeudet vaihtelevat 200–800 km/h välillä.

Vuonna 2018 Midnight Hawksien lentävään kokoonpanoon kuuluvat osaston johtaja kapteeni Marc Fuss, kapteeni Heikki Kankkio, kapteeni Vesa Loukko ja kapteeni Tapani Parvio.

Katso alta Ilta-Sanomien valokuvaajan Antti Hämäläisen kuvat lauantaisesta esityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?