11 tavallisten suomalaisten tekemää Sauli Niinistön muotokuvaa

11 tavallisten suomalaisten tekemää Sauli Niinistön muotokuvaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomat järjesti kansalaisille kilpailun, jossa piti tehdä Sauli Niinistön muotokuva. Tästä taiteilijat, kansantaiteilijat ja harrastajat innostuivat siinä määrin, että komeasta kattauksesta piti kuratoida erikseen finaalityöt.
Kisan lähtökohtana oli toukokuun alkupuolella julkistettu tasavallan presidentin uusi, virallinen muotokuva. Se herätti paljon ihastusta, mutta myös paljon pulinaa. Toisille se oli mukavan moderni, toisille aivan liian moderni. Tämän takia pyysimme IS:n lukijoita tekemään itse paremman.


Tyyli oli vapaa, ja luovuutta todella käytettiin. Kilpailutöitä tuli kolmattakymmentä. Tyyli vaihteli laidasta laitaan, mutta yhteistä oli vahva näkemys ja intohimo. Tekijöillä oli todella vahva tahto tavoittaa jotakin olennaista Sauli Niinistön persoonasta. Osalla oli selvästi enemmän oikeaa ammattitaitoa, osalla sitäkin kovempaa harrastajan yritystä. Kilpailutyöt, joista mielestäsi parasta voit äänestää, löydät jutun lopusta.

Koska töitä oli niin paljon, IS:n pyynnöstä vantaalainen muotokuvamaalari Sirpa Papinaho ja helsinkiläinen taiteilija sekä muotokuvamaalauksen opettaja Maarit Björkman-Väliahdet kuratoivat töiden joukosta finaalityöt, joita on 11. Kuten asiaan kuuluu, muotokuvamaalauksen asiantuntijatkaan eivät olleet kaikista töistä ihan yksimielisiä – nämä asiat ovat ihan katsojasta kiinni!


Sirpa Papinahon mielestä hyvän Sauli Niinistön muotokuvan edellytys on näköisyys, arvokkuus ja että siinä tulevat jotenkin esiin vallan merkit.

– Silmien pitää olla näköiset. Hänellä on myös ominainen hymynkare, Papinaho sanoo.

Maarit Björkman-Väliahdet puolestaan haluaa muotokuvasta esiin ennen kaikkea luonnetta. Hänen mielestään Niinistölle ominaisia piirteitä ovat luotettavuus, lempeys, jämäkkyys ja uskallus.

– Luja ja lempeä, Björkman-Väliahdet tiivistää näkemyksensä Sauli Niinistön ominaisiin piirteisiin.

Tässä ovat Teen itse paremman Sauli Niinistön muotokuvan -muotokuvakilpailun finalistit. Äänestys on päättynyt.

1. Konsta Löytönen


2. Tuulikki Karsikas


3. Iia Miikkulainen


4. Kari Kallio


5. Matti Vesanen


6. Niilo Kytölä


7. Ari Lahdelma


8. Alexei Alander


9. Janne Remes


10. Nimimerkki KM


11. Neea Vierula


Kiitoksia paljon kaikille kisaan osallistuneille ja äänestäjille!

Ota kantaa

Mikä Niinistön muotokuvista on paras?

1. Konsta Löytönen 5% 2. Tuulikki Karsikas 53% 3. Iia Miikkulainen 1% 4. Kari Kallio 1% 5. Matti Vesanen 9% 6. Niilo Kytölä 10% 7. Ari Lahdelma 6% 8. Alexei Alander 2% 9. Janne Remes 1% 10. Nimimerkki KM 9% 11. Neea Vierula 2%
Ääniä yhteensä 37422

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt