Nunna Elisabet katosi jäljettömiin lähes 11 kuukautta sitten – poliisi käynnisti suuretsinnät Heinävedellä

Poliisin ruumiskoirat etsivät Lintulan kadonnutta nunnaa.

Lintulan luostarin pitkäaikaisin asukas nunna Elisabet siviilinimeltään Irmeli Vuolle, on ollut kadoksissa viime heinäkuusta lähtien.

29.5.2018 8:55

Lintulan luostarissa vuosi sitten kadonneen nunna Elisabetin etsinnät ovat käynnistyneet uudestaan Heinävedellä.

Poliisi etsii nunnaa Lintulan luostarin lähialueilta ruumiskoirien avulla. Maanantaina alkaneet suuretsinnät kestävät kolme päivää.

– Jatkamme siitä, mihin syksyllä päästiin etsinnöissä. Vielä kertaalleen etsitään isommalla porukalla, rikoskomisario Harri Hauhia kertoo.

Nunna Elisabet, siviilinimeltään Irmeli Vuolle, katosi Lintulan luostarista 11. heinäkuuta 2017. Hän oli katoamisiltana kertonut lähtevänsä katsomaan naapurissa roihunnutta tulipaloa.

Viimeinen havainto nunnasta oli katoamisiltana. Ohikulkija oli nähnyt siniharmaaseen popliinitakkiin ja päähuiviin sonnustautuneen, kumarassa kulkevan nunna kävelevän maantien laitaa.

Nunna Elisabetin löytämiseksi Heinävedellä on pidetty suuretsintöjä. Vapaaehtoiset ovat myös osallistuneet etsintöihin.

Nunnan liikkumisesta alueella on löytynyt vain yksi vihje. Lokakuussa ohikulkija löysi tienreunasta nunna Elisabetille kuuluneen hiusnauhan.

Nunna etsintöjä on haitannut se, että maasto on kivikkoista ja vaikeakulkuista.

Rikoskomisario Hauhia kertoo, että nyt alkaneet etsinnät tehdään poliisivoimin. Etsintöjä varten poliisi on kerännyt ruumiskoiria eri puolilta maata.

– Etsinnät rajoittuivat viime syksynä vesistöön. Nyt ajellaan rantoja.

Hauhia sanoo, että kesän alku on otollista aika tehdä etsintöjä. Heinikko ei ole kasvanut eivätkä puut ole lehdessä peittämässä näkyvyyttä. On valoisaa tehdä pitkää päivää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?