Puhemies Paula Risikko ja puolueiden johto pohtivat sote-vuotoa – tavoitteena estää vastaavat tapaukset - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puhemies Paula Risikko ja puolueiden johto pohtivat sote-vuotoa – tavoitteena estää vastaavat tapaukset

Eduskunnan puhemies Paula Risikko.

Julkaistu: 29.5.2018 6:00

Eduskunnan puhemies keskustelee puolueiden ja eduskuntaryhmien johtajien kanssa sote-vuodosta.

Puhemies Paula Risikko (kok) keskustelee iltapäivällä puolueiden puheenjohtajien ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa siitä, miten perustuslakivaliokunnan sote-luonnoksen vuodon kaltaiset tapaukset voitaisiin vastedes estää. Tarkoitus on pohtia, pitääkö esimerkiksi eduskunnan työjärjestystä muuttaa niin, että kynnystä asiakirjan salaiseksi julkistamisesta madallettaisiin.

Nykyisin valiokuntien asiakirjat ovat pääasiassa ei-julkisia niin kauan kuin asian käsittely on kesken. Rikosoikeudellinen prosessi vuodosta on mahdollista aloittaa vain silloin, kun kysymys on salassa pidettävästä asiakirjasta.

Sote-kohu käynnistyi viime viikon torstaina, kun IS sai käsiinsä perustuslakivaliokunnan luonnospaperin, josta kävi ilmi, että valiokunnan kannan mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valinnanvapautta ei tule toteuttaa hallituksen esittämässä aikataulussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?