Tapio odotti junaa Oulunkylän asemalla, raiteita pitkin pinkoikin joku ihan muu – poikkeuksellinen näky tallentui videolle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tapio odotti junaa Oulunkylän asemalla, raiteita pitkin pinkoikin joku ihan muu – poikkeuksellinen näky tallentui videolle

Julkaistu: 28.5.2018 18:13

Kauriin juoksu raiteilla sai paikalla olleen väen toivomaan kauriin pelastautuvan nopeasti junia pakoon.

Koulusta kotiin matkalla ollut helsinkiläinen Tapio Walldén kuvasi harvinaisen videon vilkkaalla Oulunkylän rautatieasemalla Helsingissä maanantaina.

– Raiteilla viiletti kauris kimmoisasti kello 14.40. Taskussani oli puhelin. Otin sen heti esiin ja kuvasin kauriin juoksua raiteilla, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Helsingin Vanhankaupunginlahden ja Viikin suojaisissa maisemissa nähdään nykyään usein metsäkauriita, mutta kauempana vilkkailla alueilla niitä nähdään harvoin.

– Asemalla saati junaraiteilla en ole ennen nähnyt kauriita. Jäniksiähän siellä joskus juoksee. Lähellä oli englantia puhuvien nuorten joukko. He pelkäsivät kauriin hengen puolesta ja huokailivat kauhuissaan: ”Kauris! Voi kuoleekohan se?”, Walldén kertoo erikoisesta tilanteesta.

Walldénin mukaan kauris saattoi päästä asema-alueelta pois ennen seuraavan junan tuloa.

– En nähnyt kaurista enää, joten uskon sen pinkaisseen ketterästi turvaan raiteilta ennen kuin junat jyskyttivät asemalle.