Kotimaa

Ex-vaimo löysi salatun tiliotteen tuhkien seasta, hiiltynyt paperi paljasti totuuden kadonneista rahoista – näin omaisuus yritettiin pimittää eron koittaessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Jos perinnönjaossa sattuu omituisia rahapuljauksia, niin osataan sitä pimittää omaisuutta myös eron koittaessa. Tässä kaksi tarinaa riitaisista omaisuudenjaoista erossa.

Ex-vaimo löysi tiliotteen takan tuhkien seasta

Pitkässä liitossa eläneiden tiet olivat lähtemässä eri suuntiin. Ennen lopullista kahtiajakoa mies järjesteli asioita itselleen parhain päin.

Tiedätkö miten perintövero määräytyy? Katso yllä olevalta videolta selkeä selostus.

Pariskunta oli asunut koko elämänsä maaseudulla pienessä pitäjässä, jossa oli vain kaksi pankin konttoria. Asukkaat olivat kahden pankin väkeä eikä mies pitänyt tilannetta itsensä kannata hyvänä.

Helsingissä käydessään mies oli jo vuosia aiemmin avannut pankkitilin pankissa, joka toimi vain rannikolla ja jolla konttoreitakin oli vähän, eikä sisämaassa yhtään. Rannikkopankkiin mies pikku hiljaa siirsi varojaan.

Kun avioero oli tosiasia ja omaisuutta jaettiin, tuli osituspöydässä puheeksi myös puolisoilla olevat tilit ja niillä olevat varat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikkakunnan pankeista pyydettiin tiliotteet ja näin kummankin tileillä olevat varat piti olla selvillä ositusta varten. Osituksessa mies tietenkin unohti Helsingin-tilinsä.

Ositus saatiin tehtyä ja kumpikin puoliso sai mitä kuuluikin.

Kaiken piti miehen kannalta olla hyvin, kunnes omia tavaroitaan pesästä hakeneelle ex-vaimolle pisti silmään takassa poltetut paperit.

Ex-vaimo pöyhi kasaa ja tiiviissä pinossa yhdestä sivusta oli palanut vain osa. Sivu oli helsinkiläispankin tiliote.

Entinen puoliso kiikutti hiiltyneen paperin asianajajalleen. Kyseessä olisi ollut törkeä petos, mutta poliisiasialta selvittiin, kun mies pulitti tilillä olevista varoista yli puolet entiselle vaimolleen.

Yritti hävittää kesämökin

Mies oli pohtinut avioeroa jo pitkään ja kun lopulta sitten otti sen askeleen, hänelle tuli ongelmaksi kesämökkikiinteistö.

Kesämökistä hän ei halunnut jättää nurkkaakaan puolisolleen, joka saisi kohta kuulla avioerosta.

Mies päätti lahjoittaa kesämökkikiinteistönsä lapsilleen ja oli tyytyväinen, kun teki lahjakirjan. Mieltä lämmitti erityisesti se, että vaimo ei siihen enää kiinni pääsisi.

Seuraavana päivänä lahjoituksesta mies vei eropaperit, joissa mökistä vaiettiin.

Katkera totuus selvisi miehelle melko pian. Omaisuuden siirto ei noin vain onnistunutkaan ja vaimolle jäi mökistä puolet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt