Poliisi: Humalaisen päähän­pisto johti poliisi­operaatioon Espoon Kattila­laaksossa

Julkaistu:

Espoo
Espoossa Helvetin enkelien kerhotilaan tehty poliisioperaatio sai alkunsa humalaisen päähänpistosta, kertoo poliisi.
Kaikki tapauksessa kiinniotetut on vapautettu. Myöskään epäillystä laukauksesta ei ole löytynyt mitään todisteita.

Tutkinnanjohtaja Lauri Hakkalan mukaan tapahtuneen ei epäillä liittyvän mitenkään Helvetin enkelien toimintaan.

– Mitään liittymää mihinkään muihin tapahtumiin, joita Helvetin enkeleihin Suomessa yhdistetään, tällä tapauksella ei käsittääkseni ole, Hakkala sanoo STT:lle.

Poliisin mukaan tapahtumaketju sai alkunsa keskiviikkoiltana, kun poliisipartio oli puuttunut kahden Espoon keskuksessa häiriköineen, hyvin päihtyneen miehen käytökseen. Miehet olivat nousseet bussiin ja matkustaneet sillä Kattilalaaksontielle, missä he yrittivät sisään Helvetin enkelien kerhotilan portista. Syytä tähän ei tiedetä.

– Heillä ei ole mitään liityntää (Helvetin enkeleihin). Mutta he ovat olleet sellaisessa kunnossa, että tämä saattoi olla kansanomaisesti sanottuna päihtyneen päähänpisto, rikoskomisario Hakkala kertoo STT:lle.

Ampumavammoja ei löytynyt

Aiemman häiriökäyttäytymisen takia poliisi oli seurannut kaksikkoa Kattilalaaksoon. Kaksikon seistessä portilla kiinteistöstä tuli ulos kaksi miestä, minkä jälkeen poliisi kuuli laukausta muistuttavan äänen. Toinen päihtyneistä kaatui maahan, mistä hänet ilmeisesti raahattiin kiinteistön sisälle.

– Kun uhri myöhemmin löydettiin, hänellä todettiin vammoja, jotka sopivat tylpän väkivallan aiheuttamiksi. Sellaisia vammoja voi koitua lyömisestä tai kaatumisesta. Mitään astaloa ei epäillä käytetyn, eikä ampumavammoja löytynyt, Hakkala kertoo.

Pahoinpitely- ja ampuma-aserikosepäilyn perusteella poliisi teki kiinteistöön etsinnän, jossa takavarikoitiin kaksi käsiasetta, kaasusumutin ja patruunoita. Poliisi selvittää, ovatko aseet luvallisia.

– Pidän todennäköisenä, että lupia ei ole. Joka tapauksessa niitä ei säilytetty ampuma-aselain mukaisesti.

Kiinniotetut vaitonaisia tapahtumista

Poliisi otti operaation yhteydessä kiinni Espoon keskuksesta tulleen kaksikon lisäksi yhteensä neljä ihmistä kiinteistöstä ja sen lähialueilta. Ainakin osalla kiinniotetuista oli yllään Helvetin enkelien liivit.

Kaikki kiinniotetut pääsivät vapaaksi eilen kuulustelujen jälkeen. Hakkalan mukaan osapuolet olivat varsin vaitonaisia tapahtumien kulusta.

– Henkilöiden osallisuudet ovat hyvin epäselviä, koska oikein kukaan ei ole suostunut kertomaan mitään tarkkaa. Esitutkinnassa sitä nyt sitten edelleen selvitellään.

Laukauksesta ei ole löytynyt jälkiä.

– Yhdestäkään ihmisestä ei ole löytynyt ampumavammoja eikä ympäristöstä reikiä, että olisi ammuttu. Ainakaan vielä ei esitutkinnassa ole pystytty vahvistamaan, että paikalla olisi ammuttu oikealla aseella, Hakkala sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt