Kotimaa

Pahaenteisesti pintaan noussut öljy kertoi Vuosaaren rantavedessä muhivasta yllätyksestä – viime vuonna samasta paikasta nostettiin varastettu Mazda

Julkaistu:

Helsingissä asuva Kati Mäntylä seurasi tiistaina erikoista työtehtävää, kun Helsingin pelastuslaitos nosti yhteisvoimin hinauspalvelun kanssa henkilöauton merestä Vuosaaressa.
Merenpohjan kätköissä muhii paljon yllätyksiä, joiden paljastuminen saattaa yllättää. Helsingissä asuva Kati Mäntylä seurasi tiistaina erikoista työtehtävää, kun Helsingin pelastuslaitos nosti yhteisvoimin hinauspalvelun kanssa henkilöauton merestä Vuosaaressa.

Aiheesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

– Lähellä rantaa kulkeneet olivat tehneet havaintoja merenpintaa nousseesta öljystä. Itse olin pannut merkille pahan hajun, Kati Mäntylä kertoo Ilta-Sanomille.

Helsingin Sanomien mukaan sukeltajat olivatkin selvittäneet, että Hiekkajaalanrannan läheisyydessä merenpohjassa muhi vanha Porsche, joka oli sellaista mallia, että sitä oli valmistettu vuosina 1982–1992.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mäntylää huolestutti, millaisia vahinkoja autosta vuotanut öljy voisi aiheuttaa luonnolle.

– Oli hyvä, että auto saatiin pois ja silla tavoin ympäristö puhdistui edes vähän, hän kertoo IS:lle.

Pelastuslaitoksen Hakala: Öljy imeytettiin pois rannasta

– Öljy on paha aine luonnossa, olipa sitä kuinka paljon vähän tahansa, pelastuslaitoksen viestintäpäällikön Taisto Hakala kertoo Ilta-Sanomille.

Hakalan mukaan oli hyvä, että ihmiset olivat tehneet ilmoituksen merenpohjan autosta pahan hajun vuosi. Hän kertoo, että noston yhteydessä mereen ja rannalle pääsi pieni määrä öljyä.


– Pelastuslaitos osallistui auton nostamiseen juuri mahdollisen öljypäästön vuoksi. Virka-apua pyysi Helsingin kaupunki, hän sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hakalan mukaan öljy imeytettiin pois rannasta.

–­Vaikka nostopaikalle tuli vain pieni määrä öljyä, se olisi silti voinut aiheuttaa vakavan onnettomuuden, jos esimerkiksi pyöräilijä olisi kaatunut öljyyn ajaessaan, Hakala sanoo.

Hiekkajaalanrannasta on nostettu ennenkin autoja merestä. Viime kesänä pohjasta nostettiin vuonna 1991 varastettu Mazda.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt