Erkin, 58, tekemä muotokuva Sauli Niinistöstä loksauttaa leuat – onko tämä hulluutta vai neroutta?

IS:n julistama Teen itse paremman Sauli Niinistön muotokuvan -muotokuvakilpailu on noussut jo ihan uusille tasoille. Erkki Hyttinen, 58, on tehnyt Niinistöstä kukkaruukun, jossa on selvää näköä.

Erkki Hyttisen näkemys Sauli Niinistöstä vasemmalla, virallinen muotokuva oikealla.

23.5.2018 17:48

Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistön virallinen muotokuva julkaistiin toukokuun alkupuolella, alkoi melkoinen metakka ja mökä. Osa oli hyvin tyytyväisiä tulkintaan Niinistöstä, sillä se on moderni. Osa oli todella pettyneen oloisia samasta syystä: muotokuva oli moderni.

  • Katso alla olevalta videolta kansalaisten mielipiteitä Niinistön virallisesta muotokuvasta.

Kukaan ei jäänyt sanattomaksi. Eikä jää myöskään näistä Teen itse paremman Sauli Niinistön muotokuvan -kilpailuun tulleista töistä. Etenkään keraamikko Erkki Hyttisen kukkaruukusta, joka liikkuu jossakin nerouden ja hulluuden rajapusikossa.

– Juuri näin se on, jollakin pitää erottua, Hyttinen kertoo puhelimessa Lepaalta Kanta-Hämeestä.

– Olen ehdottomasti sitä koulukuntaa, että muotokuvan pitää olla näköinen, mutta siinä pitää olla myös huumoria.

Erkki Hyttisen tekemässä Niinistö-ruukussa on pilkettä silmäkulmassa.

Sauli Niinistö -ruukku syntyi viime vuonna, kun Auran kirjastossa järjestettiin Pressat-näyttely. Hyttinen teki sinne useita presidenttien muotokukkaruukkuja. Nyt se seisoo tekijän hyllyssä.

– Niinistöllä on pilke silmäkulmassa, Hyttinen luonnehtii presidentin perusilmettä.

Hän on kiinnittänyt myös huomiota nenän kaaressa olevaan notkoon.

Kuvassa olevassa kukkaruukussa Niinistön päästä nousee kasvi, joka vie ajatukset hänen kähärään tukkaansa. Hyttisen mielestä ruukkuun sopisi parhaiten kasvi, joka muistuttaa kohteensa tukkaa.

Muotokuvakilpailuun on tullut runsaasti töitä, ja aikaa annetaan vielä toukokuun loppuun asti. Tyyli on vapaa. Voit maalata, piirtää, värittää, veistää, muovailla tai vaikka hitsata Sauli Niinistön muotokuvan. Se voi olla vaikka ryijy, ristipisto tai videoinstallaatio, kunhan se on mielestäsi riittävästi Sauli Niinistön näköinen ja ennen kaikkea edustava.

Löytyykö Suomesta Sauli Niinistöä muistuttava järvi tai lampi? Jos onnistut kuvaamaan sellaisen, sekin voi olla hyvä muotokuva. Nyt vaan ideoimaan! Taiteessa ei ole vääriä tapoja!

Lähetä kilpailutyösi tai kuva siitä sähköpostilla osoitteeseen: simo.holopainen@iltasanomat.fi. Parhaat työt saavat runsaasti mainetta, kunniaa ja palstatilaa.

Alla muutamia viimeksi tulleita ehdotuksia. Lisää voit katsella täältä: Jättääkö Konstan, 11, kuvistyö varjoonsa Sauli Niinistön virallisen muotokuvan? Katso ja vertaa

Veera Pirilän näkemys Niinistöstä.

Sauli Niinistön muotokuva

Niinistö ja Suomi.

Heidi Kujalan akryyliväreillä tekemä muotokuva.

Kari Kallio halusi Niinistön muotokuvaan paljon pönötystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?