Kimmo Elomaata tutkinut poliisi hämmästyi: television kokoiseen ”Kimmo-sikaan” ja kahteen lippaaseen oli säästetty yli 10 000 euroa kolikoita

Julkaistu:

Rikos
Kimmo Elomaata kuulustellut poliisi ihmetteli kolikoita, joita oli kerätty yli 10 000 euroa säästöpossu ”Kimmoon” ja kahteen muuhun lippaaseen.
Liikemies Kimmo Elomaan raha-asioita tutkiva poliisi ihmetteli muun ohessa suurta kolikkomäärää, joka Elomaiden kotitalouteen oli vuosien mittaan kertynyt.

Poliisi törmäsi tutkinnassa yli 10 000 euron pankkitalletukseen, joka oli tehty kokonaisuudessaan kolikkoina.

Rahat talletettiin Elomaan vaimon kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps) tilille.

– Maskun Osuuspankin kone laski kolikot, ja ne laitettiin ilmeisesti Kiken tilille Lokalahden Osuuspankkiin. Minä en ollut paikalla, Kimmo Elomaa kertoo IS:lle.

Hänen mukaansa vaimo oli säästänyt kolikoita kolmeen lippaaseen.

– Meillä on kotona kolme lipasta, joista yksi on Espanjasta tuotu, semmoinen 32-tuumaisen television kokoinen sika. Sen nimi on Kimmo. Sitten on kaksi Säästöpankin lipasta, vihreä ja valkoinen.

Elomaan mukaan kolikoita kerättiin lippaisiin vuosien ajan.

– Jos nyt sanon kymmenen vuotta, niin se voi olla viisitoista. Poliisikuulustelussa sanottiin, että rahaa oli noin 11 000 euroa kolikkoja ja ihmeteltiin suurta määrää. Itse laskin päässäni, että se tekee alle kaksi euroa päivässä. Onko tosissaan niin, etteivät ihmiset sellaista summaa pysty säästämään?

Poliisi epäilee Kimmo Elomaata törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hänen epäillään nostaneen vuosina 2015–2016 ghanalaiselta tililtä 121 570 euroa käteistä, joita hän ei käyttänyt ulosottovelkojensa maksamiseen. Nostot tehtiin automaateilla Varsinais-Suomessa.

Elomaan mukaan rahat kuuluvat hänen vaimolleen. Ne ovat Elomaan mukaan alkujaan palkinto- ja sponsorirahoja Kike Elomaan kehonrakennusvuosilta 1980-luvun alusta. Sittemmin varat siirrettiin Sveitsiin ja sieltä edelleen Ghanaan, jossa ne laitettiin UT Bankiin avatulle tilille.

– Pystyn todistamaan, että ne ovat Kiken varoja, Elomaa sanoo.

Varsinais-Suomen käräjäoikeutta Elomaa ei vielä onnistunut vakuuttamaan, kun se käsitteli poliisin vakuustakavarikkovaatimusta 9. toukokuuta. Käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana ja määräsi Elomaan omaisuutta vakuustakavarikkoon 61 151 euron edestä.

Kike Elomaa on kertonut poliisille kuulustelussa, ettei hän tiedä mitään ghanalaisessa pankissa olevista varoista. Sen sijaan hän kertoi poliisin kotietsinnässä löytämien käteisvarojen kuuluvan hänelle.

Kylpytakin taskusta löytyi 10 000 euroa ja lompakosta 1 000 euroa. Kike Elomaa kertoi poliisille antaneensa rahat Kimmo Elomaalle maksujen hoitamiseen ja talouden pyörittämiseen.

Kike Elomaata ei epäillä asiassa rikoksesta.

– Jutussa on vain yksi epäilty. Muita epäiltyjä ei ole, rikoskomisario Juha Lalli sanoo.

Hän ei ota kantaa epäillyn henkilöllisyyteen. Käräjäoikeuden asiakirjoista kuitenkin selviää, että kyse on Kimmo Elomaasta.

Esitutkinta on poliisin mukaan valmistumassa ja siirtyy kohta syyteharkintaan.

– Syyteharkinnassa menee puoli vuotta ja toinen puoli vuotta ennen kuin ollaan käräjillä. Silloin onkin sopivasti eduskuntavaalit. Joka kerta kun tämä juttu nousee esille, sillä yritetään nakertaa vaimoni julkikuvaa, Kimmo Elomaa sanoo.

Samaan suuntaan viittaa Kike Elomaa, joka kommentoi asiaa IS:lle eduskunnan istuntosalista tekstiviestillä.

”Vaalit lähestyvät, jahti raakaa,” kansanedustaja viestitti.